מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לומר?הקרנות26/04/2009
עם יד על הלב, ובכנות גמורה, מה הייתן אומרות לבחורה שגילתה שהיא חולה בסרטן שד? איזה טיפים הייתן נותנות?
אני מחלימה ונתבקשתי לדבר עם שתי נשים שגילו עתה שהן חולות. נתבקשתי לדבר בכנות ולתת טיפים ולייעץ לגבי התנהלות וכד'. אני גיליתי שאת כל תקופת המחלה אין לי על מי לסמוך אלא על עצמי ואני לא מדברת רק במישור הרפואי, אלא במישור הפרקטי. בסוף, חרף ההצהרות מפה עד הודעה חדשה כמו; "מה שתצטרכי.. נעזור לך.. כל דבר, אל תהססי.. אנחנו פה בשבילך" ועוד ועוד. בשורה התחתונה אלו היו משפטים שלא עמד מאחוריהם כלום. הכל הייתי צריכה לקנות בכסף, את כל השירותים והעזרה- פתרתי בכסף ולא בלסמוך על אנשים ולהיעלב ולהיפגע.
זו חוויה מטלטלת להבין שבשורה התחתונה ברגע המשבר אתה לבד עם עצמך ובמקרה הטוב חבר אחד או שניים נשארים. אני לא יכולה להגיד את זה לגבי. חוץ מבעלי אף אחד לא נשאר. אני תוהה האם זו תחושה שלי או של רובנו. ואני ממש מבקשת לענות לי בכנות. כי אם זה היה תלוי בי הייתי אומרת להן את האמת שלי בלי כחל וסרק, אבל אני מפחדת להבהיל, כי כמו שאמרתי אולי זה רק תחושה שלי ומשהו שקרה רק אצלי ולא אצל הרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לומר?
ד''ר תניר אלוייס27/04/2009שלום עדי,
את מתארת חוויה לא קלה בלשון המעטה, ולמרות שזו לא בעייה רפואית אני מרגישה צורך לענות לך.
אני חושבת שברמה מסויימת את צודקת - וזה נכון לא רק לגבי סרטן - בסופו של יום כל אחת ואחד מאיתנו נשארים עם עצמנו ועם האנשים הקרובים לנו ביותר.
עם זאת, לאנשים שונים יש מערכות תמיכה שונות (משפחה מורחבת היא גורם משמעותי אצל אנשים מסויימים ונעדר לגמרי אצל אחרים, הרבה חברים שמתגייסים זה דבר לא דבר שיש לכל אחד אבל למי שיש זה הרבה פעמים עוזר)
ולאנשיםשונים יש גם צרכים שונית מבחינת התמיכה- יש לא מעט שמעדיפים שיניחו אותם לנפשם, ומעדיפים להסתגר ולהיעזר במינימום הדרוש, ואחרים שיש להם צרכים יותר גדולים בתמיכה מן הסביבה.
בסופו של דבר, לבד אן עם התמיכה, ההתמודדות היא באמת אישית, ובוודאי לא קלה.
לגבי מה לומר - אני חושבת שאת יכולה לומר רק את האמת שלך, אבל להבין שיש אמיתות שונות לאנשים שונים.
ואם כאשר תחלימי תחשבי שבגלל החוויה שאת עברת את יכולה לעזור לנשים אחרות בצורה יותר טובה - תבורכי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)