גידול שפיר בשד וגלולות למניעת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול שפיר בשד וגלולות למניעת הריון
    דנה
    27/04/2009

אני בת 23 מעולם לא השתמשתי בגלולות ובמקביל להחלטתי להתחיל (עוד לא התחלתי, אבל יש לציין שיש לי אפילפסיה קלה מילדות ולכן אם אתחיל- אצטרך מינון גבוה, גלולה חזקה, כי התרופה האנטי אפילפטית שאני לוקחת גורמת לפירוק מהיר של כל תרופה בכבד.. ככה הבנתי מהגיניקולוגית שלי לפחות..).
    בכל מקרה, עוד לא התחלתי אבל מצאתי גוש, בגודל של 1.5 ס"מ . נקבע על סמך האולטרסאונד והבדיקה של הכירוג שהגידול שפיר.
    הומלץ לי לעקוב אחריו, לבוא לבדיקה עוד חצי שנה, אם הוא יגדל לשקול ניתוח, אבל בגילי רוב הסיכווים שישתלב ברקמת השד וייעלם עם הזמן..
    הכירוג אמר שלפי דעתו כדאי לי לוותר על רעיון הגלולות.

אני ממש ממש רוצה להשתמש בגלולות, מכיוון שהתרופה של האפילפסיה גרמה לי לפצעים בפנים, להשמנה קלה ולשיעור קל והגלולות יעזרו לי עם המטרדים האלה.
    אבל הראש ובראשונה- חשוב לי להשתמש בגלולות ולהרגיש בטוחה שב99% לא אכנס להיריון בטעות.
    השאלה שלי היא למה הגלולות יכולות לגרום מבחינת הגידול? במיוחד שמדובר במינון גבוה..

אשמח מאד לקבל תשובה מפורטת דווקא בגלל שמבדיקה בכל מיני פורומים וכתבות אין התייחסות למקרה כמו שלי.

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גלולות

ד''ר תניר אלוייס
    27/04/2009

שלום דנה,
    אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, מה גם שלא ציינת שום פרטים לגבי אופיו של הגוש פרט לעובדה שנאמר לך שהוא שפיר.
    אם מדובר במקרה שלך בפיברואדנומה יש כאלה שטוענים שהן יכולות לגדול תחת טיפול בגלולות. אני לא חושבת שזה נכון, בוודאי לא בכל המקרים, ןגם אם הן גדלות - אין בכך כל סכנה כי הן שפירות לחלוטין - כך שתמיד אפשר להפסיק את הגלולות, או להוציא את הגוש.
    בכל מקרה - לקבלת חוות דעת פרטנית לגבי המקרה שלך פני להתייעצות פורמלית אצל רופא עם כל תוצאות הבדיקות שביצעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ד"ר- שאלה נוספת בבקשה

דנה
    28/04/2009

הרופא מאמין שמדובר בפיברואדנומה אבל בקשר לגלולות- התקווה שלי עם הגוש הזה היא שהוא יתמזג עם רקמת השד ושלא אצטרך ניתוח. השאלה היא אם כדי להימנע מניתוח צריך לוותר על רעיון הגלולה שבמקרה שלי צריכה להיות במינון גבוה (בגלל האפילפסיה) או לנסות את הגלולה ואם יש גדילה- להפסיק?
    בכל אופן- אני הרי לא יכולה לצערי הרב לכנס את הנוירולוג, הכירורג, והגניקולוג כדי שיעזרו לי לקבל החלטה ולכן אני מבולבלת ומפחדת להחליט לבד.
    הרעיון שאני אעלה את הסיכויים שלי לניתוח או חס וחלילה לסרטן השד מפחיד מאד.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה

ד''ר תניר אלוייס
    29/04/2009

אין ודאות שגלולות, אפילו במינון גבוה, יחישו את גדילת הפיברואדנומה, ובכל מקרה אם זו אכן פיברואדנונה (האם בוצעה ביופסיה?) - אין סיכון מוגבר לסרטן שד, עם או בלי גלולות.
    ואת דווקא כן יכולה לבקש את הרופאים שלך לדון ביניהם ולעזור לך לקבל החלטה, זה לגמרי לא נדיר שבמקרים מורכבים רופאים מדברים אחד עם השני (לא שאני חושבת שהמקרה שלך מורכב במיוחד, אבל אין שום מניעה שהכירורג למשל יטלפן לגינקולוג ו/או לנוירולוג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה- מבטיחה

דנה
    02/05/2009

הייתי אצל כירוג שהרופאת משפחה שלי המליצה עליו מאד והוא איבחן בביטחון מוחלט שמדובר בפיברואדנומה. ולא ידעתי שיש צורך בביופסיה..
    האם זה הכרחי? מה ביופסיה באה לבדוק בכלל במקרה כזה?

המון המון המון תודה
    עזרת לי מאד!

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר תניר אלוייס
    02/05/2009

שלום דנה
    בביופסית מחט דוגמים את הגידול (בהרדמה מקומית, כואב פחות מרופא שיניים ) ורק זה קובע בוודאות שאכן מדובר בפיברואדנומה, ואז אין בעייה לעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו