אנא עזרו לי בפרוש האבחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי בפרוש האבחנה
    אורית
    28/04/2009

שלום,
    אובחנתי ככבעלת - M80103 CARCINOMA, NOS (EPITHELIAL TUMOR, MALIGNANT ) T04020. נמצא גידול בגולד 1.4. ס"מ בשד ימין שאובחן כפולשני ולא פולשני ׁLOBULARׁ) ( NEOPLASIAבה בעת. אותרו שלשה גלילים. בדיקת הרצפטורים העלתה ER Positive עם 10% תאים צבועים מאד, 30%צבועים בינוני, 50% צבועים חלש ו-10% לא צבועים. תאי הPR שליליים וגם תאי ה-HER-2. אני בת 58, אין לנו הסטוריה משפחתית של סרטן השד.
    חשוב לי להבין את משמעות האיבחון בעזרתכם.
    1. מה המשמעות של גידול אפיטלייל?
    2. מה אומרים הקודים M80103 ו- T04020?
    3. איך מטפלים בגידול שהוא גם פולשני וגם לא, הרי בנפרד כל אחד מהם זוכה לטיפול שונה, לא?
    4. האם התאים הצבועים מספיק בהם כדי לקבל טיפול הורמונלי (טמוקסי?).
    5. האם סביר שאדרש גם לכימותרפיה, מעבר להקרנות צפויות?
    6 - מה הפרוגנוזה לגידול מסוג זה?

תודה על ההיענות והסבלנות. תשובתכם מאד חשובה לי כמו לכל אחת מהנשים הפונות אליכן. תודה על היותכן שם בשבילנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי בפרוש האבחנה

הוספת תגובה

• פרשנות

ד''ר תניר אלוייס
    28/04/2009

שלום אורית,
    ראשית חשוב לי להבהיר שהייעוץ בפורום כזה לא יכול להיות פרטני.
    אני גם לא בטוחה שהעתקת נכון את כל הפרטים מהדו"ח הפתולוגי.
    סרטן שד הוא תמיד ממקור אפיתליאלי, כי זה המקור של תאי צינורות השד.
    איני מכירנ את הקודים שאת מצטטת
    אין סתירה בין טיפול בגידול חודרני ללא חודרני, וצריך בדיקות נוספות כדי להחיליט אם צריך כימוטרפיה, אם הגידול מתאים לטיפול בטמוקסיפן ועוד.
    הצביעה שאת מתארת אכן מספיקה כדי לקבל טיפול משלים בטמוקסיפן
    את הגורם החשוב ביותר לקביעת פרוגנוזה לא הזכרת, וזה מצב בלוטות הלימפה, דבר שנבדק במהלך הניתוח.
    בעיקרון - מוטב להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת כדי לקבל הערכות מדוייקות יותר למצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו