מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנא עזרו לי בפרוש האבחנהאורית28/04/2009
שלום,
אובחנתי ככבעלת - M80103 CARCINOMA, NOS (EPITHELIAL TUMOR, MALIGNANT ) T04020. נמצא גידול בגולד 1.4. ס"מ בשד ימין שאובחן כפולשני ולא פולשני ׁLOBULARׁ) ( NEOPLASIAבה בעת. אותרו שלשה גלילים. בדיקת הרצפטורים העלתה ER Positive עם 10% תאים צבועים מאד, 30%צבועים בינוני, 50% צבועים חלש ו-10% לא צבועים. תאי הPR שליליים וגם תאי ה-HER-2. אני בת 58, אין לנו הסטוריה משפחתית של סרטן השד.
חשוב לי להבין את משמעות האיבחון בעזרתכם.
1. מה המשמעות של גידול אפיטלייל?
2. מה אומרים הקודים M80103 ו- T04020?
3. איך מטפלים בגידול שהוא גם פולשני וגם לא, הרי בנפרד כל אחד מהם זוכה לטיפול שונה, לא?
4. האם התאים הצבועים מספיק בהם כדי לקבל טיפול הורמונלי (טמוקסי?).
5. האם סביר שאדרש גם לכימותרפיה, מעבר להקרנות צפויות?
6 - מה הפרוגנוזה לגידול מסוג זה?
תודה על ההיענות והסבלנות. תשובתכם מאד חשובה לי כמו לכל אחת מהנשים הפונות אליכן. תודה על היותכן שם בשבילנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשנות
ד''ר תניר אלוייס28/04/2009שלום אורית,
ראשית חשוב לי להבהיר שהייעוץ בפורום כזה לא יכול להיות פרטני.
אני גם לא בטוחה שהעתקת נכון את כל הפרטים מהדו"ח הפתולוגי.
סרטן שד הוא תמיד ממקור אפיתליאלי, כי זה המקור של תאי צינורות השד.
איני מכירנ את הקודים שאת מצטטת
אין סתירה בין טיפול בגידול חודרני ללא חודרני, וצריך בדיקות נוספות כדי להחיליט אם צריך כימוטרפיה, אם הגידול מתאים לטיפול בטמוקסיפן ועוד.
הצביעה שאת מתארת אכן מספיקה כדי לקבל טיפול משלים בטמוקסיפן
את הגורם החשוב ביותר לקביעת פרוגנוזה לא הזכרת, וזה מצב בלוטות הלימפה, דבר שנבדק במהלך הניתוח.
בעיקרון - מוטב להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת כדי לקבל הערכות מדוייקות יותר למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)