תופעות לוואי לשימוש בטמוקסי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי לשימוש בטמוקסי
    צפירה
    29/04/2009

מזה 3 חודשים שאני נוטלת את הטמוקסי. אני מרגישה ממש לא טוב הן פיזית והן נפשית. אתמול היה לי יום זוועתי. היו לי סחרחורות (כאלו שכל החדר הסתובב מול עיני), בחילות, הקאה וחוסר אונים.
    ביום יום אני חשה שהשמנתי, יש לי גלי חום, אני חסרת מרץ (הייתי אנרג'ייזר...), סחרחורות, עייפות בלתי נשלטת והכי מרגיז אותי שמצב רוחי ירוד מאד. אין לי שום מוטיבציה לצאת, לבשל, לאפות. אני מרגישה כמו מישהי שהחליפו אותה במישהי אחרת וממש לא אהובה עלי בלשון המעטה. אם הגעתי למצב שאני פורשת לישון כשנכדתי מגיעה, סימן שהגיעו מים עד נפש.
    פניתי לרופאה האונקולוגית והיא יעצה לי ליטול את הכדור עד לסיום ההקרנות ואחר כך לעשות הפסקה של חודש... לאחר שאפסיק אני אוכל לבחון האם התופעות נעלמו.
    שאלתי היא האם יש אפשרות לכדור אחר ואם בכל מקרה אין בטחון שהכדור אכן מונע חזרה של המחלה, מה היעילות בליטול כדור "אולי" במשך 5 שנים???
    אשמח לקבל תשובה.
    חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/04/2009

לצערי איני יודעת עליך דבר אפילו לא גיל , לא מצב מנופאוזלי , לא מצב המחלה בהתחלה כך שיעוץ אמיתי זה לא, הטיפול ההורמונלי מפחית את סיכויי החזרה באופן מאד כללי בכ30%, כפי שצינתי איני יודעת עליך דבר כך שלא ניתן להגיד מה הסיכוי במקרה שלך. אבל כנ"ל כל טיפול משלים שנותנים. אפשר להציע לך לעבור בדיקה שנקראת CYP2D6 בדיקה זו מראה האם את מפרקת לא נכון את הטמוקסיפן הבדיקה אינה בסל הבריאות ועלותה 500 דולר.אם תהיה בעיה ניתן להמליץ על טיפול אחר (תלוי אם יש או לא וסת) . גם לתרופותץ אחרות יש תופעות לואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה.

צפירה
    30/04/2009

הנני בת 54 , ללא וסת מזה 5 שנים.
    האם אפשר ליצור עמך קשר טלפוני?
    שוב תודה.
    צפירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/04/2009

בגיל 54 וללא וסת יש אפשרות של טיםול במעכבי ארומטאזה . כפי שצינתי גם לטיפול זה יש תופעות לואי. לגבי הטלפון איני נותנת יעוץ טלפוני בעיקר אם איני מכירה היטב, אם רוצים יעוץ במרפאה. ההסברים ארוכים ודורשים התרכזות והבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו