טיפול בפיברואדנומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בפיברואדנומה
    יעל
    29/04/2009

אני בת 18 , לפני גיוס, ומצאו אצלי פיברואדנומה בגודל 3 ס''מ. נעשתה ביופסיה שאישרה את האבחנה. הכירורג המליץ לנתח אך אמר שאין זה דחוף. לא הצלחתי להבין מדוע חשוב לנתח, ובנוסף קראתי כי יש שיטות אחרות כמו הקפאה. האם קיימים מרכזים רפואיים המטפלים בשיטת הקפאה-קריותרפיה או כל שיטה מחליפת ניתוח אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפיברואדנומה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    30/04/2009

שלום יעל,
    בעיקרון אין צורך לנתח פיברואדנומה - אלא אם היא גדלה או משתנה. חלק אפילו קטנות עם הזמן, כך שבוודאי שאין צורך למהר עם ניתוח. למיטב ידיעתי הקפאות בארץ מבוצעות רק באופן נסיוני, בעבר היה ניסוי כזה בחיפה במכון אור, אם איני טועה, אבל איני יודעת אם הוא עדיין נמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפיברואדנומה

יעל
    01/05/2009

תודה על התגובה.הדחיפות אצלי נובעת מכך שאני מתגייסת בעוד כ 3 וחצי חודשים,כך שאם יש צורך לנתח אני מעדיפה לעשות זאת לפני הגיוס כשאני יכולה לבחור את הכירורג במסגרת ביטוח בריאות פרטי.כמובן שאם אין סכנה בהשארת הפיברואדנומה אני מעדיפה לחכות. האם יש מצב בו זה יכול להפוך לממאיר או שהבעיה היא אסתטית בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    01/05/2009

אם אכן בביופסיה מוכח שמדובר בפיברואדנומה - אין חשש לממאירות וניתן לעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו