איסורים בהקרנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איסורים בהקרנות
    הקרנות
    08/05/2009

שלום
    סיימתי כימו ואני אמורה להתחיל הקרנות
    הייתי בסימולציה והאחות אמרה לי שעלי להימנע מים, בריכה, גקוזי, ים המלח וכד' מתחילת ההקרנות ובמשך כחצי שנה בגלל מים מזוהמים.

היא אמרה לי שאסור לי גם לקבל בתקופת ההקרנות עיסויים ומאסזים אבל שכחתי לשאול אותה בעצם למה אסור לי??? אם אני לא מקבלת עיסוי בשד המוקרן אלא בשאר חלקי הגוף למה בעצם האיסור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איסורים בהקרנות

הוספת תגובה

• הקרנה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    08/05/2009

אני מאד ממליצה שתדברי עם רופא מטפל. לא מדובר על מים מזוהמים , רצוי שתקבלי אינפורמציה מדויקת, ההמנעות צריכה להיות ממים חמים אשר יכולים לגרום לבצקת ולימפאדמה בזרוע ולא רצוי להגביר את תופעות הלואי של ההקרנה באיזור המוקרן.לגבי מסז כמובן שלא רצוי באיזור המוקרן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות

הקרנות
    08/05/2009

היא אמרה לי על האיסור להתרחץ במים חמים [+ גקוזי] מהטעם שהזכרת, אבל הוסיפה שלא כדאי לי לרחוץ בים ובבריכה [שם המים לא חמים כמובן] מטעמי זיהום. היא המליצה להימנע מכך חצי שנה אחרי ההקרנות.

מדברייך אני מבינה אם כך שמותר לקבל עיסויים אולם להימנע ממגע עם האזור המוקרן, האם הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/05/2009

אם העיסוי אינו באיזור המוקרן אני לא רואה סיבה להמנע מכך. אני יודעת שיש מעסים אשר נמנעים מעיסויים לחולי סרטן מטעמים לא לגמרי ברורים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו