ציסטות בשדיים-בבקשה ,מה הטיפול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות בשדיים-בבקשה ,מה הטיפול?
    רותי
    12/05/2009

בת 52. בבדיקת ממוגרפיה שיגרתית התגלה איזור סמיך בשד אחד.
    בדיקה של כירורג הראתה שהכל תקין. הוא הפנה אותי לבדיקת אולטרא סאונד.
    נבדקתי אתמול. בכל שד נראתה ציסטה אחת בסביבות של - מ" מ 2.5*3 מ" מ כל אחת. יתר הבדיקה היתה תקינה.
    הרופאה שערכה את הבדיקה אמרה שבכל ציסטה יש נוזל,לא לדאוג ולחזור על הבדיקה בעוד שנה.
    לאמא היה סרטן השד. לי הסירו את השחלות לפני 5 שנים בגלל מציאת דרמואיד.
    מאז מטופלת בלויאל,חצי כדור כל יום.

אני דואגת. בבקשה דוקטור יעצי לי מה דעתך.
    האם יש צורך לבדוק את נוזל הציסטות? האם יש להסיר אותם, או פשוט להתעלם ולהיות במעקב בעוד שנה?
    האם כדאי לבקש בדיקה גנטית לבדיקת גנים לסרטן השד,או גם לבדיקת מרקרים סרטניים?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/05/2009

ציסטות אם הן צלולות בדרך כלל אין צורך בשום טיפול . לגבי גנטיקה , אפשר לגשת למרפאה גנטית העובקת בסרטן ולברר שם בהתיחס לכל הסיפור המשפחתי. לגבי הלויאל יש לברר כמה זמן את זקוקה להמשיך יתכן ויש לו חלק בהווצרות הציסטות. מרקרים אינם מיועדים לגילוי מוקדם למי שאין סרטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך . שאלה נוספת בבקשה.

רותי
    12/05/2009

כתבת בתשובך שאם הציסטות צלולות הכל בסדר.
    בבדיקת האולטרא סאונד לא התיחסו לצלילות. התיחסו לגודל ונרשם שהכל תקין.
    יש צורך לבדוק צלילות? אם כן,כיצד?
    לגבי הטיפול בלויאל. האם להפסיק ואולי איכות חיי תפגע -שוב גלי חום ותופעות אחרות.
    אולי הורדת מינון?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/05/2009

לא אמרתי הכל בסדר,בדרך כלל אלו ציסטות תקינות. ולגבי אופי הציסטות הרנטגנולוג מתאר.אם כתבו שתקין זו הכונה. לגבי הלויאל גשי לרופא הנשים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו