מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון של סרטן השדענת15/05/2009
אמא שלי, בת 61, עברה לפני כ- 4 ימים כריתה מלאה של שד שמאל+ הוצאת 4 בלוטות נגועות. לפי הערכה ראשונית אמורה לעבור כימו'. ( מחכים לתוצאות)+ הקרנות. . במקרה התחלתי לקרוא את תוצאות מומוגרפיה משנת 2002. ב- 2002 צויינו הסתיידויות והומלץ לבצע ביופסיה. לא בוצע דבר. בשנת 2005 מצאו גם משהו. בשנת 2008 המומוגרפיה "צעקה" שמשמהו לא בסדר. לא נעשה דבר. לפני כחודש אחרי US, מומוגרפיה וביופסיה DUCT CARCINOMA GRADE 3.
אמא שלי לא קוראת עברית והיתה במעקב של כירורג רגיל. ( היחיד שמקבל דרך הקופה בעיירה שבה היא גרה). אנחנו, הילדים שלה, מרגישים סוג של החמצה, מין הרגשה שהדבר קרה בקצב כל כך מסחרר ולא מובן. מנסים לא להעביר אליה את המסר כי גם כך היא במצב נפשי ירוד. ( עדיין עם נקזים ועם כל המשתמע מכך). אני בטוחה שלא ניתן להתייחס למקרה ללא עיון בכל הסמכים ובכל אופן, שאלה:
כאשר מגלים ממצא חשוד, אחריות של מי לדאוג כי המטופל/ת יעבור אבחון/בירור נוסף? האם אכן ייתכן כי תוך פחות משנה ( מיום המומגרפיה הקודמת) מתגלה סרטן כל כך אגרסיבי ללא רמזים קודמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/05/2009לגבי שאלתך, כן יתכן ,יש לי מקרים רבים בהם בוצעה ממוגרפיה שנה קודם ולא היה שם כלום ממש שום דבר לא נראה גם לאחר שיודעים כבר כי קיים ממצא , לצערנו אפילו פחות משנה , דוקא אותם מקרים אגרסיביים הם המתפתחים מהר. לגבי אמך , אני לא יודעת מה בדיוק נעשה מה נאמר לה ומה היא הבינה במשך השנים. קצת קשה לי להאמין כי 5 שנים היה ממצא והוא לא הופיע במישוש ומי חוץ מאמך ראה את התשובה? לצערי במקרים אלה כשמבררים מסתבר שהדברים לא לגמרי פשוטים , לעיתים האשה ממש התעלמה ממה שנאמר . אני חושבת שיש להפנות ללא רחמים להמשך ברור גם אם לא נעים להגיד לאשה כי יש חשש לסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)