מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות..רותם03/06/2009
שלום, אני רום (בת 14). מאוד מעניין אותי הנושא של חקר הסרטן ורציתי לשאול כמה שאלות, אשמח אם תענו לי.
1. קראתי במאמר שהתפרסם בynet שיש קשר בין סרטן השד לבין גידול כלבים. האם זה נכון, מה הקשר ומה ניתן לעשות כדי למנוע זאת (אני מגיעה ממשפחה שמאוד אוהבת בעלי חיים ואי אפשר לוותר על כלב בבית)?
2. סרטן מתפתח כתוצאה מהתחלקות מופרזת ומהירה של התאים. אחת הסיבות לתמותת עוברים היא עצירת התחלקות התאים מסיבה כלשהי. האם זה אפשרי לבדוק מהי הסיבה שגורמת לעצירת התחלקות התאים של העובר, לקחת אותה ולייצר ממנה חומר שיינתן לחולי סרטן ע"מ שהתחלקות התאים שלהם תיעצר?
3. עד כמה שהבנתי סוגים מסויימים של סרטן (סרטן השד, למשל) עוברים בתורשה והצאצאים מכילים את הנטייה להתפרצות המחלה בגיל מאוחר יותר. אם סרטן באמת עובר בתורשה, אז על מה מבוססת הטענה שהמחלה נוצרת מגורמים סביבתיים (אני לא מדברת לגבי סרטן העור או סרטן הריאות, אני מתכוונת לסוגי סרטן כמו סרטן השד, גידול במוח ועוד רבים נוספים) ? לדעתני הגורמים הסביבתיים משפיעים על התפרצות המחלה, מקדימים או מאחרים את מועד ההתפרצות אך לא גורמים להיווצרות המחלה.
4. אם מצאו חיסון (נוגדן) לסרטן צוואר הרחם, למה עדיין לא נמצאה תרופה לשאר סוגי הסרטן? כל סוגי הסרטן מבוססים על אותו עיקרון: התחלקות מופרזת ומהירה של התאים במקומות שונים בגוף. אז במה שונה סרטן צוואר הרחם משאר הסוגים האחרים?
5. כיצד פועל החיסון של סרטן צוואר הרחם?
תודה, רום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/06/2009שלום רום הפורום לא מיועד לתת הרצאות בנושא סרטן , הנושא רחב ולא ניתן בפורום לתת לך תשובות מקיפות . ממש בקצרה , את יכולה לגדל בשלוה כלבים . לפחות מכל הידוע עד כה. לא כל הסרטנים נגרמים מאותו גורם לרב אנחנו לא יודעים מה הגורם לנזק בתוך התא אשר מאפשר את ההתפתחות הלא תקינה, בחלק מהמקרים יודעים ועדיין לא יודעים כיצד להפסיק את החלוקה לעיתים אם נתקן את הנזק אנו יכולים להזיק לתאים אחרים. לגבי תורשה בחלק קטן מהמקרים יש גן שלו יש מוטציה ידועה אולם רוב המקרים איננו יודעים מה המוטציה או כלל אין מוטציה מורשת. תשובות בקצרה צריך הרבה הרצאות ומאמרים על מנת ללמוד את כל המלול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)