מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות לקראת טיפול ACענת22/06/2009
שלום רב,
אמי, בת 62, סרטן שד, STAGE 3, אחרי LEFT MASTECTOMY, בדיקה פתולוגית: גידול בגודל כ- 7 ס"מ +גרורות בלוטות הלימפה. לפי CT + מיפוי עצמות לא נמצאו גרורות באיברים אחרים.
חודש אחרי הניתוח מקום השד המנותח הפך לאדום וקשה. אושפזה והתחילו בטיפול אנטיביוטי. במקביל נלקחה תרבית מהשד אך נמצא שלילי. בכל אופן כבר שבוע עם אנטיביוטיקה אך כמעט ללא הקלה. הומלץ לבצע ביופסיית עור.
האם ייתכן והסרטן "חזר" תוך חודש מיום הניתוח? האם ייתכן וסרטן בשד יכול לגרום לסרטן גם בעור?
בשלב הזה לרופאים אין תשובה חד משמעית.
בנוסף, אחרי ביצוע אקו לב, בשבוע הבא אמורה להתחיל כימו' פעם בשבועיים אדריאמיצין +ציטוקסאן + CARDIOXAN . הומלץ גם על אמנד+ נאולסטין. אני מבינה כי מדובר בטיפול אגרסיבי וקשה. קראתי כי נגד הקאות ממליצים גם פלוקסי + דקסמטזון. האם נהוג לשלב גם אמנד וגם פלוקסי? אני מבינה כי ישנו נושא של אישורים ועלויות אבל אותי כרגע מעניין נושא עקרוני של שילוב התרופות לצורך הקלה.
כמו כן, קראתי כי לאדריאמיצין ישנו תחליף בשם דוקסיל עם אותה השפעה אך עם פחות תופעות לוואי. האם הסיבה לאי מתן התרופה הנ"ל היא תקציבית בלבד?
סליחה על האורך, מאוד דואגת ומחפשת כל דרך אפשרית להקל על אמי את התהליך שעליה לעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול AC
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/06/2009לגבי העור אם אכן יש פלישה של הגידול , מדובר בגידול של השד לעור ולא גידול של עור, הגידול הראשוני היה גדול יתכן שעירב עור אולם איני יודעת את כל התשובות הפתולוגיות כך שקשה לי לקבוע אין מנוס מלקיחת ביופסיה . אמנד היא תביא מהקופה יחד עם אמנד תקבל דקסמטזון זה חלק אינטגראלי מהטיפול וכן תקבל זופרן אשר פועל באותו אפקט של הפלוקסי רק לטווח קצר יותר , איני חושבת שזקוקה גם לפלןקסי מאחר ולאמנד אפקט ממושך.דוקסיל לא ניתן בשילוב אותו אמך זקוקה ובכלל לדוקסיל טווח תופעות לואי אחר אך לא חסרות גם לו תופעות. גם בעולם לא מקובל לתת דוקסיל בשילוב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)