מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כך צריכים לטפל בסרטן השד?ענת02/07/2009
שלום רב,
אינני יודעת האם אני במקום הנכון ותוכלו בכלל להתייחס להודעתי אבל אנחנו אובדי עצות ובעיקר מזועזעים.
אמי, בת 62, סרטן השד, דרגה 3, גוש כ- 7 ס"מ, כל הבלוטות נגועות, לפי מיפוי וסיטי אין מעורבות של איברים אחרים ( מלפני חודשיים). עברה כריטה מלאה של השד לפני כחודש ו3 שבועות באופן פרטי באחד מבתי חולים בצפון ( שעובד עם מכבי).. לאחר תוצאות בדיקה פטולוגית פנינו ליעוץ אונקולוגי פרטי, הומלץ AC + הקרנות. והומלץ לקחת ביופסייה מהעור היות והמקום הפך להיות אדום. אחרי 3 סוגי אנטיביוטיקות ותרבית, שום שינוי- רק החמרה. ההשערה היתה שמדובר בהתפשטות מחודשת של הסרטן. בינתיים יצרנו קשר עם בית חולים ציבורי קטן בצפון, נפגשנו עם מנהל מחלקה קיבלנו מרשמים לAC+ אמנד.(התרופות הוזמנו דרך הקופה ותוך שבועיים אושרו).
בינתיים הכירורג החליט לבצע ניתוח נוסף ( שילשום), כרטו עוד איזה שהוא חלק ולקחו שוב לפטולוגיה. אציין כי אין שום קורלציה ושיתוף פעולה בין כירורג לאונקולוג.
בין לבין היה ניסיון כושל להרכבת עירוי מרכזי ( אף אחד לא אמר שצריך להיות בצום והפעולה נדחתה).
היום אמי הגיע לאונקולוג, התקשרה אלי כולה בוכה לאחר מכן. הרופא כעס אליה מאוד מאוד כי הלכה לניתוח וכי עכשיו הכימו' שוב נדחה ומצבה הולך ומדרדר. אמה ניסתה להסביר כי עדכנה על הניתוח את מתאמת שד. בנוסף הכירורג כעס כי בכלל התחלנו מכריתה ולא מאונקולוגיה. ניסינו להסביר כי אנחנו פועלים לבד בשטח ( בעיקר אני ואחי שגרים במרכז ואמי לבד בצפון), אף אחד לא בקשר אתנו. רופא אחד דיבר בצורה לא יפה ולא מכובדת על השני כאשר את האצבע המאשימה הופנתה כלפי אמי. בצהריים התקשרתי לנייד של אונקולוג, הסברתי כי משחקי כוחות שלהם לא מעניינים אותי ולא מעניין אותי שהם לא מוכנים לדבר אחד עם השני. הצעתי את שירותי בתור "מזכירה" לצורך שיחות ועידה. קיבלתי תשובה "אין לי על מה לדבר אתו". זעמתי, כעסתי, אמרתי "עד שאתם משחקים את משחקי אגו שלכם אמי תגיע לשלב 4" וקיבלתי תשובה "היא כבר שם". חשכו עיניי, כבר לא שמעתי כלום.
אמא שלי בוכה ללא הפסקה, במצב נפשי ירוד ביותר, לא יודעת למי לפנות, עם מי לדבר. הצעתי להעבירה לבית חולים גדול במרכז, חוששת שלא תעמוד בנסיעות. הרופאים בינם לא בקשר, כל אחד פועל בדרך שלו.
האם זאת מדיניות מקובלת בתחום הרפואה האונקולוגית? האם שבועת הרופא היא לא מעבר למאבקי כוח בין בתי חולים בצפון? איך עוצרים את הסרטן הארור ומקדמים את הריפוי אחרי 2 ניתוחים. עוד לא התחלנו כימו' ואנחנו כבר לא מאמינים באף אחד.
סליחה על כל האורך הלא אנושי, פשוט עושה הכל לבד למען אמא שלי ומרגישה שאין כתובת לבעיה וגם לאף אחד לא אכפת מאתנו. ( אחרי הניתוח הראשון עד שלא פניתי לפניות הציבור במכבי אפילו רופאת משפחה לא התקשרה, בכל הנקזים ועניינים טיפלתי לבד.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כך עצוב
לי03/07/2009טופלתי בסורוקה האונקולוג והכירורג עבדו ממש יחד.הפגישה הראשונה היתה ביחד איתם.ההמלצות שקיבלתי-ביחד.
תהיו חזקים כולכם.מאחלת לכם רק את הטוב.
כל כך עצוב הסיפור הזה.
אחת מתשע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכימו בהקדם
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/07/2009חבל מאד שכך התגלגלו הדברים . כמובן שאינכם אשמים , מישהו צריך לקחת את ניהול הענינים , ונכון שגוש של 7 ס"מ עם מעורבות של כל כך הרבה בלוטות(כמובן שלא ידעו על כך קודם כנראה) צריך בדרך כלל להתחיל טיפול קודם ורק לאחר הקטנת הגוש להמשיך בניתוח. אם כבר הייתם אצל אונקולוג אשר המליץ על ביופסיה מהממצא העורי, לא ברור לי למה הדברים התגלגלו לניתוח ומי איש הקשר, אם פונים לרופאים רבים גם זה יוצר בלבול וחוסר אחידות , אם רק ניגשים ליעוץ אין אף אחד שאחראי על הטיפול. בדרך כלל רצוי שיהיה רופא אחד וגם אם הולכים ליעוץ לחזור אל הרופא עם ההמלצות ולקבל בסופו של דבר החלטה אחת! אשר ברורה לרופא ולחולה ולפיה לפעול . זה לא ענין של כבוד באמת אין לאונקולוג כעת שום דבר עם הכירורג. אמך זקוקה בדחיפות לכימותרפיה ולא לניתוחים נוספים. אני מבינה שחלק מגישה לפניות לכירור הינה שיותר קל לקבל ניתוח מאשר לקבל כימותרפיה, חבל צריך בזריזות להתחיל טיפול .
רצוי לקבל טיפולים במרכז רפואי שבו יש גם אונקולוג וגם כירורג גם אם קטן וגם אם לא פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה בבקשה
ענת04/07/2009אכן הבתי שאין זמן להמתנה ואנחנו מאבדים זמן יקר. בדקתי עכשיו שוב בכל המסמכים, חיפשתי מידע בגוגל וכעת אני עוד יותר פסימית: הסרטן שלה הוא מסוג TRIPLE NEGATIVE.
האם ידועים המקרים בהם ניתן להתחיל בכימו' מייד אחרי הניתוח? כמה זמן נהוג להמתין בהתחשב בעובדה שאנחנו במירוץ נגד הזמן ומדובר בניתוח שני ( היה קצר יחסית לראשון). אציין כי בדיקות דם תקינות.
שאלה קטנה נוספת: אמא הופנתה לייעוץ גנטי ונתבקשה לבצע בדיקה לגילוי BRCA.
האם במצבה יש כבר טעם לבצע את הבדיקה או שעדיף שאני אגש לייעוץ ( בת 36)? שואלת היות וגם הבדיקה הזאת כרוכה בנסיעה יחסית ארוכה שמקשה עליה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימוטרפיה אחרי ניתוח
ד''ר תניר אלוייס04/07/2009שלום ענת,
נהוג לחכות בד"כ כ3-4 שבועות בין ניתוח לכיוטרפיה, אבל בעיקרון אם הפצע מתרפא היטב אין מניעה להתחיל הכימוטרפיה גם אחרי שבועיים.
לא ברור לי מה נעשה בניתוח השני - אם זו היתה רק ביופסיה ניתוחים של העור לראות מה המצב המקומי שם - אז זה ניתוח קטן ולא צריך לדחות את הכימוטרפיה בגלל זה.
לגבי בדיקה גנטית - זו בס"הכ בדיקת דם, ועדיף שמי שחלה יבצע את הבדיקה - כך המידע שמתקבל מן הבדיקה הרבה יותר אמין. אבל אין מניעה שבשלב זה, אם לאמא קשה להתנייד, תגשי את לייעוץ ולבדיקה, וכשאת שם תבררי אם אין אפשרות רק להביא מבחנה עם דם של אמא לבדיקה, ולחסוך לה את הנסיעה.
צר גם לי לשמוע על ההסתבכות של השתלשלות העניינים עד כה, בהחלט יש יתרון למרכזי שד רב תחומיים על פני ניתוח פה אונקולוג שם, אבל זה לפחות כבר מאחוריכם, ואני מקווה שמעכשיו הכל יזרום בצורה יותר מאורגנת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)