מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- dcisאורית02/08/2009
לפני כארבעה חודשים אובחנתי בdcis לא חודרני עברתי כריתה חלקית והתוצאה הפתלוגית היתה שבל האזור נקי.
הטיפול המניעתי שהוצא לי הוא הקרנות והכדור טומוקסיפון.
הנטיה שלי היא לא לעבור את הטיפול ושאלתי האם יש סטטיסטיקה לגבי נשים שלקחו את הטיפול
לכאלה שלא?
האם המחלה חזרה אם בכלל לעומת כאלה שלא לקחו טיפול?
לפי הבנתי הטיפול הנ"ל מוצע לכל אישה המאובחנת כמעין פרוטוקול.
האם נלקחים פרמטרים של תזונה ופעילות ספורטיבית לפני ההחלטה על סוג הטיפול?
אני בת 45
בברכה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DCIS
ד''ר תניר אלוייס03/08/2009שלום אורית,
הסיבה שטיפול בהקרנות וטמוקסיפן הוא טיפול סטנדרטי ("פרוטוקול") היא שבמחקרים וניסויים נמצא שהקרנות מורידות את הסיכון לחזרה של המחלה בשד ב 50%, וטמקוסיפן מוריד גם את הסיכון לחזרה בשד וגם את הסיכון להופעה של גידול נוסף חדש בשד השני (ונשים שחלו נמצאות בסיכון מוגבר לפתח סרטן בשד השני) - גם כן ב 50%.
די ברור שפעילות גופנית מורידה הסיכון לחזרה של סרטן, לא בטוחה שזה בדוק גם לגבי DCIS, אבל זו תוספת מבורכת לטיפולים ולא תחליף. לגבי תזונה ההוכחות של השפעת תזונה על חזרת המחלה פחות מוצקות.
במקרים מסויימים אפשר אולי להמנע מהקרנות בנשים מעל גיל 50 (ויש שאומרים 70), בגידולים קטנים מ 1 ס"מ, עם דרגת התמיינות יטובה ושוליים גדולים מ 10 מ"מ - אבל זה לא משהו שמוסכם על רוב הרופאים - פשוט בגלל הסיכון לחזרה...
בכל מקרה, הטיפול בטמוקסיפן הוא יפול יחסית קל וכמעט נטול תופעות לוואי (גלי החום שרב הנשים מתוננות עליהם בד"כ מוקלים תוך מספר חודשים), וההקרנות בוודאי אינן טיפול קשה או מסוכן מעבר לצורך להגיע יום יום למכון ההקרנה לכמה דקות, וגם זה רק למספר שבועות.
את אישה צעירה, יש לך עוד הרבה שנים לחיות, ואני לא רואה שום סיבה שתסכני את עצמך בחזרה של המחלה כאשר בטיפול פשוט את יוכלה להקטין את הסיכון בצורה משמעותית.
אני מציעה שתפני לרופא/ה המטפל/ת עם שאלותייך ותקבלי תשובות מפורטות בגוף ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)