מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברואדנומה וביופסיהעינב19/08/2009
שלום
לאחרונה גילו אצלי (ע"י בדיקת אולטרה-סאונד) כ- 9 גושים כנראה פיברואדנומה, הגדול בינהם 2.7 ס"מ.
האם מומלץ לעשות ביופסיה כדי להיות בטוחים שמדובר בפיברואדנומה ולא בגוש מסוג אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
עינב19/08/2009לא יודעת האם הנתון משמעותי לשאלתי, אך מספר הגושים שנראו אצלי בשני השדיים הוא 16 ולא 9 כפי שכתבתי קודם לכן
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומות
ד''ר תניר אלוייס19/08/2009שלום עינב,
16 ביופסיות זה קצת הרבה לבצע, ולפיברואדנומות יש מראה אופייני מאוד באולטרסאונד, אבל אני מניחה שבכפוף לממצאים באולטרסאוד ולרקע שלך אפשר לשקול ביופסיה לפחות של שניים שלושה מהממצאים הגדולים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובלת מפיברואדנומות רבות...
אוס17/09/2009גם אני סובלת מפיברואדנומות רבות מגיל 18 (עברתי כבר את ה-40). כבר 5 פעמים נותחתי והממצאים היו פיבראודנומה. נכון לעכשיו יש לי כ-14 גושים שמפריעים לי וכואבים מאוד. ברור לי שאיני יכולה להוציא את כולם - האם יש פתרון אחר? בנוסף לכך - בשל הניתוחים הרבים, נוצר לי הבדל משמעותי בגודל השדיים כך שהבעיה היא גם אסטתית.
אשמח לקבל המלצות על טיפול/ ניתוח /קסם שיעזור לי להיפטר מכל הגושים המציקים והכואבים הללו ול"שפץ" את מראה השדיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומות
ד''ר תניר אלוייס18/09/2009שלום לך,
החדשות הטובות הן שאת מתקרבת לגיל בו פיברואדנומות בד"כ נסוגות ונעלמות...
אבל עד אז אם יש משהו שמציק יש אפשרויות כמו שאיבה בממוטום (טוב לגושים עד ס"מ אחד), ומדי פעם יש מחקרים על הקפאה של גושים - איני יודעת אם ואיפה יש מחקר כזה בארץ כיום - עד לפני מס' שנים היה באזור חיפה, אולי בלין.
קסמים זה לא התחום שלי, ואיני מכירה פתרונות טובים של רפואה אלטרנטיבית.
אפשר להתנחם בזה שזה לא מסוכן אבל להמשיך במעקב מסודר כולל בדיקה קלינית ובדיקות הדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... בדיוק עכשיו...
אוס12/10/2009בדיוק עכשיו אני חוזרת מאולטרסאונד ולא השתנה דבר- יש המוני גושים ב-2 השדיים כשהגדולים בינהם הם 2.5 ו-2.8 ס"מ.
אני נוטה לא להוציא אותם משום שכבר הבנתי את הרעיון - מוציאים אחד והשני מגיע, אולם הם מאוד מציקים וכואבים לי.
האם יש אפשרות כירורגית להוציא את כולם ביחד - מעין כריתה של החלק הפנימי ושחזור כמו שעושים בסרטן? האם כדאי לשקול בכלל מהלך שכזה?
האם יש רופאים כירורגים המתמחים בשד שהם גם פלסטיקאים? - אולי ניתן לעשות הכל "במכה"?
אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומות
ד''ר תניר אלוייס12/10/2009שלום לך,
מכיוון שפיברואדנומות אינן ממאירות אין כל סיבה להוציא אותן, בוודאי לא בפרוצדורה גדולה כמו כריתת שד עם שחזור.
פיברואדנומת גם בד"כ אינן כואבות, וסביר להניח שמה שכואב זו רקמת השד - ושוב, לא כורתים שדיים בגלל כאבים...
אני מציעה לך ל]נות לייעוץ מסודר עם בדיקה וצילומים לראות מה ניתן לעשות (אם בכלל) במקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)