ממצא בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא בשד
    יעל
    19/08/2009

שלום, אני בת 43, ללא הסטורית סרטן משפחתית,היום בבדיקה תקופתית שנתית, בוצעה ממוגרפיה שנמצאה תקינה, ואולטרסאונד שבו הממצא הבא
    well defined hypoechoice nodule at rt 7hr,probably benign.
    no parenchymal disruption or duct dilatation seen.
    BI-RADS 3' probably benign,such as echoic cyst vs benign solid nodule,less than 2% probability of malignancy

אני רוצה לציין שאני מרגישה כאב מציק באזור

אני חייה בתאילנד, והבדיקה בוצעה בבית חולים פרטי, בינלאומי, כמובן.
    אני שאלתי את הרופאה שבדקה אותי האם יש צורך בביופסיה והיא טענה שזו כנראה ציסטה ואין צורך בשאיבת הנוזל או ביפסיה אלא מעקב נוסף בעוד 6 חודשים
    אני לא ממש רגועה ורוצה לקבל עצתכם איך עלי להמשיך האם לבדוק יותר או להמתין

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא בשד

הוספת תגובה

• ממצא

ד''ר תניר אלוייס
    19/08/2009

שלום יעל,
    אולטרסאונד היא בדיקה שמבחינה בצורה טובה מאוד בין ציסטות לגושים אחרים, ו BIRADS 3 אינו מחייב ביופסיה בהכרח, אלא רק במעקב.
    אבל מבלי לראות את הצילומים עצמם אין כמובן דרך לתת ייעוץ פרטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בשד

יעל
    22/08/2009

תודה על התשובה המהירה
    לפני כיומיים הלכתי עם התוצאות לכירורג שד בכיר
    הוא עבר על האולטראסאונד ואמר שמדובר ב99% על פיברואדינומה ולא ציסטה, בגודל0.6X0.4X0.3
    לא הצליח להרגיש במישוש ולא נימושו בלוטות
    הוא ממליץ על מעקב אולטראסאונד בלבד
    אני שוקלת ביופסיה כדי להיות רגועה ומכיוון שאני מתכננת הריון בקרוב
    באם מדובר בפיברואדינומה האם רגישה להורמונים שכן עלי לעבור טיפולי הפריה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/08/2009

פיברואדנומה יכולה להשתנות כתוצאה מטיפול הורמונלי ולגדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/08/2009

התשובה אותה צירפת מכונת לממצא ציסטי שפיר . אנחנו לא ראינו בדיקה ולכן מסתמכים רק על התשובה, אין לנו אפשרות לחוות דעה על צילומים . אין ברירה אלא לקבל את הנאמר או שתשלחי בדיקות לרנטגנולוג ארץ שיחווה דעתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

יעל
    27/08/2009

תודה רבה על התשובות
    האם את חושבת שלאור העודה שאני מתכננת הריון(למרות שאני כבר" זקנה") יהיה נכון לעשות ביופסיה?
    האם יש דרך לשלוח את האולטרסאונד לארץ.העבירו לי אותו לפורמט מייל הבעיה האם מישהו שאינני מטופלת יסכים לחוות דיעה

תודה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב בדיקה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    27/08/2009

אי אפשר לראות אולטרסאונד בצורה כזו . אני חושבת שאם כירורג ראה וחושב שאין מקום לדאגה ואיש האולטרסאונד לא מצא מקום לביופסי,תמשיכי מעקב. לחוסר בטחון אין סוף , אחרי ביופסיה תרצי הוצאה וכו... באיזה שהוא שלב מוכרחים לתת אמון באדם שבדק אותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו