מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שד מפושט - האם אפשר לצאת מזה?משה08/09/2009
שלום ד"ר
לאחותי אובחן לאחרונה (בחודשיים האחרונים), סרטן שד ששלח גרורות לריאות לעצמות והגיע גם למוח,
הבירור התחיל לפני 3-4 חודשים שתקף אותה שיעול בלתי פוסק, ואנטיביוטיקה לא עזרה, אח"כ רופא המשפחה מצא נוזל פלויארי בריאות, העלה חשד שמדובר בסרטן ושלח לעשות בדיקת דם לתסמיני CA ונמצאו ערכים גבוהים
Ca 125 413 (0-35)
Ca 15-3 756 (0-31)
ואח"כ גם בוצעו CT חזה בטן ואגן ובהמשך CT ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד שהתפשט - האם אפשר להבריא?
משה09/09/2009שלום ד"ר
אצל אחותי זוהה לאחרונה סרטן השד ששלח גרורות לריאות (התגלה נוזל פלויארי בריאות) לעצמות ולמוח
קבלה 2 טיפולים כמותראפיים, וכשזוהה שיש גם גרורות במוח הופנתה ל10 טיפולי הקרנה לראש
מצבה: שוכבת כל היום במיטה, למעט קימות בודדות, קשיי נשימה, אחרי שאוכלת מרגישה כבדות מספר שעות, שורף בלשון, מרירות בפה, חולשה גדולה, קשה לה לקום, אך מסוגלת ללכת, הליכה גרמונית משהו, עד לפני כמה חודשים הלכה לעבודה.
האם יש סיכוי להירפא, או לחזור לשגרה ממצב כזה?
הרופאה המטפלת הכתה אותנו כשאמרה שהיא מעריכה שנותרו לה כמה חודשים לחיות?
האם זו גזירה? או שהרופאים נוהגים לתת חוות דעת קטגורית קודם, ואם החולה יבריא או ישופר מצבו מה טוב?
אשמח לכל תגובה,
והאם יש תרופות או טיפולים חדשניים או אחרים שמבשרי טובות?
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד מתקדם
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/09/2009אני מתארת לעצמי שכבר פניתם לרופא אונקולוג אשר ראה את הבדיקות והסביר על טיפול ופרוגנוזה. לצערי בגידול גרורתי של השד ניתן לטפל וניתן להאריך חיים אולם לא ניתן להבריא לחלוטין וצריך טיפולים ממושכים במהלך החיים. המצב של אחותך בהחלט מאד מתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מספיק הטיפול של בית החולים?
משה12/09/2009תודה ד"ר
- האם להסתפק בטיפול שבית החולים קובע?
יכולת הניידות שלה נפגעה קשות, ואין גם יכולת מעשית לצאת מהבית מעבר לטיפולים שנקבעים בבית החולים.
- כרגע מאוד מטריד אותה השריפה בלשון, שהיא כנראה תופעת הלואי מההקרנות בראש, כל החלק העליון של הלשון נצבע בירוק, כל מה שהציעו לנו מספיק לשעה בלבד (ניסטטין, דקטרין, מי פה+משחה מרדימה) והכאב חוזר, האם יש לך הצעות?
- לדעתי גם מצב רוחה לא משהו, האם כדאי לקחת משהו שיעזור למצב הרוח, האם זה יכול לשפר את ההתמודדות?
- האם לקחת ברצינות מה שהרופאה אמרה שנותרו לה מספר חודשים? זו בשורה שקשה לנו לחיות איתה, ולא מצליחים לעכל, האם אנחנו מפנטזים שאולי הטיפול יעזור והיא תוכל להאריך ימים לעוד מספר שנים?
- ביום ראשון היא תסיים 10 טיפולי הקרנות לראש, מה אורך ההפסקה שצריכה להיות עד לחזרה לטיפולי הכימותראפיה? (להזכיר שנמצאו אצלה גם גרורות בריאות ובעצמות, ויש לה קשיי נשימה, אני שומע אותה מתנשמת, אבל היא אומרת שרעש הנשימה שאני שומע נובע מממשהו באף, שאינני יודע מהו, לפני כשבועיים שלושה התלוננה על ריח חריף מאוד באף)
משה (אחיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה שלום
דליה17/09/2009שוב קראתי את השירשור,אתה נשמע מוטרד מאוד מהטיפול שהיא מקבלת אז מדוע לא לקבל עוד חוות דעת על מנת להיות שלם עם סוג הטיפול?הייתי אולי פונה לרב פירר (אני לא דתי בכלל) ומקבל מימנו הכוונה וייעוץ 03/5777000 למרות שאני מאמין שרק אחרי החג ניתן לדבר איתו.אם צריך לפעול זה בטח לא בהמתנה לתשובות בפורום כי הזמן משחק פה לדעתי.שנה טובה והרבה בריאות לאחותך.שיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משה21/09/2009תודה שיי
אני אנסה
אנחנו קצת אובדי עצות,
עד לפני כמה חודשים אחותי עבדה וניהלה חיים נורמליים לחלוטין
פתאום זיהו סרטן מפושט, וחוזים לה מספר חודשי חיים בלבד, אחרי שנמצאו גרורת גם במוח גם בריאות ובעצמות
השוק וההלם גדולים מדי, גם עבורה וגם עבורנו - אני ואחי
מאז שנודע לה על המחלה והותחל בטיפול - כימותרפיה ואח"כ הקרנות לראש המצב התדרדר שהיא מבלה כל היום במיטה וגם כבר לא מדברת, כן עונה ושולחת SMS-ים בסלולר אבל לא מסוגלת לדבר
הולכים איתה לקבל טיפול , זה טכני כזה, ואחרי הטיפול הזמן הממושך בבית, מטפסים על הקירות עם כל תופעות הלואי של הטיפולים הללו (שריפה בלשון, מרירות קשה בפה, דלקת בעין, חוסר נוחות, חולשה וכו' וכו')
לא ממש מרגישים שיש רופא שאכפת לו ממנה, לא מורגש ממש ליוי רפואי, כמו שהיינו מצפים שיהיה לחולה שמעריכים עבורה מספר חודשי חיים,
איך אתה הגעת למעורבות בנושא?
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
דליה21/09/2009יתכן ויש דיכאון חזק שווה להתייעץ עם איש מקצוע בתחום, לפחות לנסות לשפר את חייה .האם התקשרת לאחת מתשע?האם פנית לאגודה למלחמה בסרטן ? יש מוקד שניתן לשוחח ולהתייעץ .אני ניכנס לפורומים כי הנושא מעניין אותי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד מפושט
ד''ר תניר אלוייס21/09/2009שלום משה,
הדאגה שלך מובנת, אבל בפורום כזה אי אפשר לתת ייעוץ פרטני, בוודאי לא למקרה מורכב כזה עם מספר אתרי מחלה.
אפשר, אם רוצים, לפנות לחוות דעת נוספת, אבל זו צריכה להיעשות ע"י רופא שיבדוק אותה ויראה את כל התוצאות והבדיקות שבוצעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)