טיפולי טקסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי טקסול
    לילך
    28/09/2009

שלום,

אני בת 38, אחרי 4 טיפולי AC ו- 10 טיפולי טקסול, לאחר ניתוח למפקטומי לגוש בגודל 2.5 ס"מ, דרגה שלוש, טריפל נגטיב. בשל נגיעות מקרוסקופיות בבלוטת זקיף הוצאו גם 13 בלוטות והיו נקיות.
    נשארו לי שני טיפולי טקסול ואחריהם הקרנות. רציתי לשאול כמה זה משמעותי לסיים את הסדרה של 12 טיפולים. אני מותשת ועייפה, יש לי נימול בעיקר באגודלים של הידיים והרגליים, גלי חום ועוד.

כמו כן, הבנתי שלטריפל נגטיב אין טיפולי הגנה נוספים מלבד כימו. האם יש דרכים אחרות או המלצות אחרות כדי להקטין את סיכויי החזרה והאם באמת בטריפל נגטיב הסיכויים לחזור גדולים יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי טקסול

הוספת תגובה

• טקסול

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/09/2009

אין שום מחקר שיכול להגיד מה החשיבות של 2 טיפולים נוספים או של טיפול אחד או שלושה, המחקרים בדקו 12 טיפולים שבועיים לאחר 4 טיפולי אדריאמיצין וציטוקסן. כאשר יש תופעות לואי קשות ואין ברירה ניתן כמובן להפסיק את הטיפול אולם כפי שאת מבינה אין לנו ממש ידע האם יש באמת הכרח ב12 טיפולים , לא ממש ניתן לבדוק 12 מול 9 או מול 7 וכו.. יש חשיבות בכל זאת למנה מסוימת של טיפולים וסביב ה12 זו המנה המומלצת. כאשר אין רצפטורים להורמונים ולא לטיפול ביולוגי אין טיפולים אחרים ידועים כרגע כעוזרים ולכן נסמכים רק על טיפול כימותרפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו