שאלה לרופאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים
    0
    12/09/2007

בת 47 ללא גרורות.סיימתי ac בקרוב טקסול.גוש היה גדול קטן אולי לחצי נהיה שטוח.נאמר לי שאקבל טומוקסיפן,קצב החלוקה 20%.אחות שניפטרה מסרטן השד.
    השאלה שלי-אם אני נשאית האם ההמלצה לכריתה מלאה וכפולה?
    ואם איני נשאית האם ייתכן לשמר למרות שהגוש היה גדול כ-5 ס'מ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• כריתה או שימור שד

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/09/2007

את מאד צימצמת בכתוב, אם הגוש היה גדול ואם ירד באופן משמעותי בגודלו , תלוי גם בגודל השד לעיתים ניתן לשמר שד וכמובן להקרין לאחר מכן. כמובן תלוי אם ניתן להוציא שוליים נקיים ולהשאיר שד אסטאטי בכל זאת. לגבי נשאות , ההמלצה בכל זאת תלויה בך. לא חייבים לעבור כריתה דו צדדית, זו אחת האופציות , כמובן צריך להיות במעקב, צריך לדעת מה מצב הבלוטות, קביעת הפרוגנוזה תעשה על פי הממצא בשד הנוכחי, זו מחלה שכבר הופיעה . מאד רצוי לקבל יעוץ מסודר ומאורגן לפני שאת מחליטה מה יש לעשות , וזאת בשיחה רצינית לאחר שאת מבינה את כל ההשלכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

0
    15/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו