ממצאיםוניתוח -סרטן השד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאיםוניתוח -סרטן השד?
    דואגת לאמא
    12/10/2009

שלום רב, לאמא שלי התגלה גוש בזנב השד בגודל של 0.8 מ"מ - גוש שלא נמוש וביצעו לה ניתוח החדרת חוט תחת U.S , הוציאו את הגוש , פתחו את בית השחי וגילו שהבלוטות לא נגועות ובכל זאת הוציאו אותם - לא הבנתי למה הוציאו אם ראו שלא נגוע. בתום הניתוח אמרו שהגוש היה ממאיר ומחכים לתוצאות פתולוגיות . קיבלנו את כל התכתובת הרפואית ואין אזכור לכך שגוש "ממאיר" כפי שטענו הרופאים. יש לציין שעשו לה איזה 4-5 ממוגרפיות ובדוחות הרפואי הרבה סימני שאלה -"גוש לא מוסבר ,שינוים פברותיים?תסנין?T.T.M ?" עשו לה בדיקות של" CA-125=10.1 CA-15-3=21.2 CEA-1.3 בדקתי באינרנט וראיתי שהערכים תקינים , מה גם שקראתי שהם לא אמורים לאבחן סרטן בכלל... אני ממש מבולבלת ומקווה שהרופאים יודעים מה הם עושים! אני מרגישה שאולי בכלל מדובר במשהו קטן מאוד והם פוחדים לקחת סיכון , ומסבכים אותה בהקרנות אולי וכו'...למה? (טרם התקבלה בדיקה פתלוגית אבל עדיין לא הבנתי למה לא כתוב בכל הדוחות "גוש ממאיר" כתוב מה שציינתי עם הרבה סימני שאלה.איך הם איתרו שזה גוש ממאיר? במהלך ניתוח? תודה וסליחה על השאלות. מאוד מאוד מצפה לתשובה ולעצות וכל מידע יעזור לנו . תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאיםוניתוח -סרטן השד?

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/10/2009

התשובה להיות הגוש ממאיר או לא נמצאת בפתולוגיה. לפני הניתוח בוצעה ביופסיה, יתכן ביופסית מחט , ביופסיה זו אמרה כנראה שהגידול ממאיר אחרת לא היו מבצעים את בדיקת הבלוטות בבית שחי. לא ניתן לבדוק בלוטות אם נגועות אם לא מוציאים לפחות בלוטה אחת , איני יודעת כמה בלוטות הוציאו . אני חושבת שלא קיבלת מספיק אינפורמציה רצוי להפגש עם הרופא המטפל ולקבל את כל האינפורמציה. את מצינת בעיקר תשובות של ממוגרפיה ולא של ביופסיה שהיא חשובה .בגידול ראשוני ללא גרורות לרוב הסמנים תקינים לא ניתן לקבל מהם שום אינפורמציה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד

דואגת לאמא
    14/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו