מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של טמוקסיפן-שאלה לרופאliatg14/10/2009
שלום רב, בת 32 משתמשת בטמוקסיפן מזה חודשיים (לאחר dcis והקרנות לשד שבו היה הגידול) מאז השימוש בכדור אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בשתן ובנרתיק, טופלתי מס' פעמים במס' אנטיביוטיקות לבעיה אך הדבר לא עזר וחוזר כל פעם מחדש, יש לציין שבהנחיית האונקולוג שלי הפסקתי את הטמוקסי לשבועיים כדי שהדלקות ירגעו ואז הרגשתי יותר טוב, לאח"כ המשכתי לקחת אותו ושוב אותה הבעיה, רציתי לדעת האם זו תופעת לוואי שמאפיינת את הטמוקסי שהוא יכול לגרום לדלקות ולזיהומים בנרתיק ובמערכת השתן? ואם כן מה אפשר לעשות עם הדבר?מאד סובלת.. (כשעיינתי בעלון היה כתוב בתופעות הלוואי שיכול להיות גרד בנרתיק, האם הכוונה היא לדלקת/זיהום), כמו כן הייתי אצל אורו-גניקולוג שנתן לי אנטיביוטיקות אך הדבר לא עזר, אודה לתשובתו של רופא במטרה לדעת האם יש קשר בין השניים וכיצד ניתן לטפל בבעיה?! מיואשת..
והאם הדבר אומר שהכדור לא מתאים לי ויש להחליפו?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס14/10/2009שלום ליאת,
התופעה שאת מתארת אינה שכיחה, ואיני בטוחה שנגרמת מטמוקסיפן.
אני מציעה שתפני לגינקולוגי/ית שמתמחה בבעיות נרתיק, ולא לאורוגינקולוג (נסי את הפורום של דר' אחינועם לב-שגיא).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר תניר לגבי הטמוקסיפן
liatg15/10/2009תודה על המענה המהיר!, אפנה במקביל לרופאה שהמלצת אך רציתי לשאול שאלה נוספת, ציינת שלדעתך אין קשר בין נטילת הטמוקסיפן לבין דלקות בנרתיק ובדרכי השתן, אך האם בשל העובדה שכשנוטלים אותו יש מחסור באסטרוגן וזה גורם ליובש בנרתיק ואולי כתוצאה מכך לדלקות? (מה גם שביחסי מין יש לי כאבים גם לאחר קיומם) אני בת 30 ונוטלת את הכדור ללא זריקות, היה לי dcis עם high grade לא נשאית של הגן, קיבלתי את הכדור עקב גילי הצעיר ועקב היסטוריה משפחתית של סרטן שד(אימי נפטרה מכך), האם לדעתך יש כדור אחר שניתן לקחת במקום בגילי? והאם להפסיק את הטמוקסי זה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס15/10/2009שלום רב,
הטמוקסיפן בוגינה אינו בהכרח אנטי אסטרוגני, ברחם למשל הטמוקסיפן מתנהג כמו אסטרוגן..
בנשים פרה-מנופאוזליות אין בעיקרון טיפול אנטי הורמונלי פרט לטמוקסיפן,
אי אפשר בפורום כזה לת ייעוץ פרטני לגבי טיפול תרופתי כזה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)