סרטן וגלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן וגלולות
    סיגל
    29/10/2009

שלום
    אני בת 32 ואמי היתה חולה בסרטן השד. מתחילת שנות ה-20 לחיי אני לוקחת גלולות.
    אחותי הקטנה היתה השבוע לראשונה אצל רופא נשים כדי לקבל מרשם לגלולות ואחת השאלות הראשונה שהוא שאל אותה אם היה מקרה של סרטן במשפחה וכשהיא ענתה בחיוב, הוא הסביר לה שהיא לא יכולה לקחת גלולות, דבר שנשמע לי מוזר מאד כי שמעתי אותו לראשונה - ממש לא זכור לי ששאלו אותי . ובנוסף לכך הוא שלח אותה לבדיקה גנטית - שוב מוזר כי נבדקתי פעם אחת השנה אצל כירוג שד ולמרות שהוא יודע את ההיסטוריה הוא לא שלח אותי לבדיקות ובכלל הוא טען שלא הייתי צריכה לבוא כל כך מוקדם (31.5) לבדיקה.
    השאלה מה נכון ומה לא? מה אנחנו צריכות לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן וגלולות

הוספת תגובה

• גלולות

ד''ר תניר אלוייס
    29/10/2009

שלום סיגל,
    ייתכן שגלולות מעלות הסיכון לסרטן השד בתת קבוצות מסויימות של נשים כמו כאלה עם ספור משפחתי של סרטן שד, או נשים שלוקחות גלולת מגיל צעיר ומעל 10 שנים.
    בהחלט יש הגיון לשלוח נשים עם ספור משפחתי של סרטן שד לבד' גנטית - בעיקר אם הקרובה חלתה בגיל צעיר, או אם ממוצא אשכנזי.
    לגבי המעקב - שוב, זה תלוי באיזה גיל אימך חלתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

סיגל
    30/10/2009

אימי חלתה בדיוק כשהייתה בגיל שלי -32 - בגלל זה פניתי עכשיו לראשונה לבדיקה, אבל אנו לא ממוצא אשכנזי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

ד''ר תניר אלוייס
    30/10/2009

אז בהחלט בהחלט אתן צריכות להיות במעקב,
    לגבי גלולות - זה פחות חד משמעי, כדאי לדון בזה עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות - לא חד משמעי

יגאל ב"י
    12/11/2009

אבל יש איזשהו דגל שחור שמתנוסס לו
    לא ככה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגל שחור?

ד''ר תניר אלוייס
    13/11/2009

זה לא מונח רפואי.
    אין מחקרים שהראו בצורה משכנעת שיש סיכון מוגבר בלקיחת גלולות למניעת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו