מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסימטריה בולטת מאוד בשדייםמתביישת10/11/2009
שלום רב,
אני בת 32 נשואה ללא ילדים
מאז ומתמיד חזה אסימטרי, צד שמאל גדול בהרבה מצד ימין, בהיותי תינוקת הייתה לי בשד ימין (הקטן) ציסטה מוגלתית מעל העטרה ונותחתי הוצאה הציסטה ומאז החזה לא גודל, ז"א גדל לגודל קטן ונעצר ומשום מה בצד שמאלי לא עצר והמשיך לגדול(העור שונה בשד ימין ושד שמאל, בשד הקטן הוא יפה ובגדול הוא נראה רפוי ונפול כאילו הוא ריק), מיותר לציין שבגיל ההתבגרות עברתי שנים של גיהנום, תמיד חשבתי שזה נראה לעין ושיודעים שאני כזו.
לפני מספר שנים קיבלתי אומץ ופניתי לרופא נשים והוא הפנה אותי לכירורג שעשה בדיקה ואף הפנה אותי לאולטרסאונד של שניי השדיים, נאמר שיש מספר ציסטות קטנות בשד הקטן וטו לא! עוד נאמר לי שאם זה מפריע לי אני יכולה או לעשות הגדלה לשד הקטן או לחלופין להקטין את השד הגדול, נכון לעכשיו אני שמה בחזייה רפידה מסיליקון שמשמשת אותי בכל מקום ואין כל כך הבדל נראה לעין.
בזמן האחרון בלחיצה על פיטמת הדש הקטן ישנו נוזל מיימי שקוף, מה זה יכול להיות? עשיתי בדיקת פרולקטין שיצאה תקינה, למה יש נוזל רק בצד אחד? על מה זה יכול להעיד? קבעתי שוב תור לכירורג שד האם לציין בפנייה את הממצא החדש? האם אסימטריה יכולה למנוע ממני להיכנס להריון? אני מנסה כבר שנה וחודשיים ללא הצלחה.
מודה על כל תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה, הפרשה
ד''ר תניר אלוייס10/11/2009שלום רב,
אסימטריה בשדיים היא תופעה שכיחה למדי, אם כי נדיר שזה דרמטי. בהחלט יכול להיות במקרה שלך שזה קשור לניתוח שעברת בינקות.
הפתרון היחיד כאשר זה מאוד מפריע הוא ניתוח פלסטי, אם כי לפי התיאור שלך אם השד השני נפול ייתכן ויהיה צורך "לשפץ" גם אותו כדי שתתקבל תוצאה סימטרית באמת.
ציסטות בשדיים גם הן תופעה שכיחה וחסרת משמעות, ואין מניעה מבצוע ניתוח פלסטי בנוכחות ציסטות.
לא ציסטות ולא אסימטריה בשדיים קשורים לפוריות, וגם בעיות פוריות שכיחות מאוד באוכלוסיה, אם את למנסה מעל שנה ולא הצלחת להרות כדאי לפנות למומחה לפוריות ולהתחיל לעבור בדיקות לבירור הסיבה.
הפרשה צלולה מהפטמה שמופקת בלחיצה בלבד לא נשמעת כמו משהו מדאיג, אבל בנושא הזה עלייך להתייעץ עם רופא בשר ודם שגם יבדוק אותך ויתרשם וימליץ בהתאם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה והנה המשך
מתביישת11/11/2009מכיון שאני מנסה שנה להרות פניתי לרופא מומחה שבאחת הבדיקות שלח אותי לכירורג שד(עוד חודש תור), האם להביא לה את תוצאות הבדיקה הקודמת? המומחה עצמו לא בדק אותי אלא נתן הפנייה בלבד, נרגעתי שאסימטריה לא יכולה למנוע ממני להרות.
מבחינת ניתוח נאי לא ממש חפצה בכך עכשיו, לאור המחירים הגבוהים אני מעדיפה להוציא כסף על מה שאני באמת רוצה וזה הריון, האם את מכירה ניתוחים כאלה שעושים בקופות החולים בהשתתפות עצמית של המבוטח? יש לי כללית פלטינום מושלם ואולי אפשר להתיעץ בנוסף עם מישהו אחר.
המצב בעיקרון מפריע לי אבל "התרגלתי" לחיות ככה במיוחד שיש לי כרית סיליקון שאותה אני שמה בתוך חזייה או בגד ים או כל דבר אחר וזה דיי עוזר, התביישתי מאוד כל חיי ועכשיו כאילו "השלמתי "עם המצב לצערי אבל אני פשוט לא יכולה להוציא המון כסף על ניתוח כזה בעוד אני מנסה להכינס להריון ורוצה להתמקד רק בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסימטריה
ד''ר תניר אלוייס13/11/2009מבון שצריך להביא את התשובות של כל הבדיקות הקודמות,
לפעמים קופות החולים מכסות ניתוחים כאלה, ביחוד אם מצליחים לשכנע אותן שזה לא סתם משהו אסטטי אלא באמת יש בעייה רפואית / תפקודית / נפשית.
בהצלחה עם ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)