מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבול והכוונהלבה17/11/2009
שלום
אני בת 36. לפני כחודשיים ילדתי את בתי הרביעית. לאחר הלידה (מס' ימים) גיליתי גוש בשד שמאל. כמו כן יש לי תחושה של משהו מציק (ומוצק) בבית שחי (ממש קרוב לשד) הימני. פניתי לכירורג והוא הפנה אותי לאולטרסאונד, להלן התוצאות: (תאריך הבדיקה: 14/10/09) הרופאה כתבה הערה:"הנבדקת מיניקה, שתי השדיים עם מבנה בלוטי צפוף המוריד מרגישות הבדיקה".
שד ימין: לא נצפו ציסטות, לא נצפו גושים מוצקים
בית שח"י-במ"פ
בזנב השד הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ 1.8 ס"מ , מרקם שמור ללא היפרמיה בדופלר צבע.
שד שמאל : בשעה 9 הודגמה ציסטה בגודל כ 0.8 ס"מ.
במיקום הממצא הקליני הודגם תהליך אקוגני מוגדר יחסית היטב בגודל כ 2.3 ס"מ, ללא היפרמיה בדופלר צבע, ייתכן גוש חלב.
בית שחי- במ"פ.
כשחזרתי לרופא הכירורג הוא אמר לי שאין לי כל סיבה לחשש או דאגה: "לכי ותהני מהילדה שלך" (ציטוט)
אני מבינה את משמעות התוצאות אולם אני מרגישה שהרופא קצת "חיפף". זו רק תחושת בטן כללית שיש לי, הנובעת מכמה סיבות:
1. בבדיקת האולטרסאונד הרופאה לא מצאה דבר בבית שחי ימין ורק לאחר שאמרתי לה על תחושת האי נוחות היא מצאה את בלוטת הלימפה המוגדלת בזנב השד (טוב, זה לא קשור לכירורג אלא לרנטגנולוגית)
2. השדיים שלי ממש ענקיים (מידה DD או E) והרופאה הרנטגנולוגית אמרה לי וגם כתבה כי הצפיפיות שלהן מורידה מרגישות הבדיקה
3. מה עם בלוטת הלימפה המוגדלת? אין צורך לעשות לפחות מעקב ולראות אם יש שינוי בגודל?
4. אני מרגישה את אותה תחושת אי נוחות גם בשד שמאל אם כי תרמה מופחתת מאוד.
5. הרנטגנולוגית כתבה שייתכן גוש חלב - האם ייתכן למרות שלא חוויתי שום גודש? והייתי ממש ימים ספורים לאחר לידה כשגיליתי את הגוש, איך ייתכן בהנחה שזהו גוש חלב שהוא כה גדול כבר לאחר לידה?
6. נכון להיום (חודש אחרי) אני חושבת שהגוש המקורי שלי גדל מעט, כמובן שזו רק תחושה סובייקטיבית וייתכן שהפחד שלי משפיע
7. בלי קשר (או אולי עם?) לפני כשבוע-שבועיים היה לי מעט דם בשתן בניגוב. כדי לוודא אם זה אכן בשתן, שטפתי את עצמי, שמתי טמפון ובשתן הבא שוב היה לי מעט דם (מעט, רק כמה טיפות)- מה עלי לעשות בקשר לזה?
ובכן- בסך הכל- אני חשה "חוסר רצינות" מצד הרופא הכירורג. אני חלילה לא רוצה לפספס שום דבר אם יש מה לפספס.
האם יש צורך לעשות בדיקות אחרות? אני יודעת שממוגרפיה למשל לא תעזור לי כלל בגלל המבנה של השדיים שלי וגילי הצעיר יחסית....
תודה רבה עבור התשובה- דבר אחד בטוח: קטרזיס עשיתי כאן...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/11/2009בהחלט עשית קטארזיס. בדרך כלל סרטן לא כואב , לא מופיע באופן פתאומי ולא גורם לאי נוחות , לעומת זאת הנקה יכולה לגרום לכל הדברים האמורים . הרופא ממש לא חיפף אותך אלא שלח אותך לברור והדמיה אולם התשובה מראה על ממצאים לא ספציפיים המתאימים . גוש אקוגני באולטרסאונד אינו בעיתי אולם כמובן ללא התמונות לא ניתן להגיד דבר. לגבי מעקב אם אי הנוחות תמשיך תבדקי כמובן שוב , על פניו לא נראה כי מדובר על גידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה למניקה
מישהי שהבריאה22/11/2009שלום,
דבר ראשון ברצוני לציין שאינני רופאה, ולכן התשובה הרפואית אינה אומרת לי הרבה.
אין בכוונתי להבהילך, ואם הגורמים הרפואיים אומרים שהכל תקין, אז נראה לי שכך הדבר.
אני סבלתי מדלקות רבות וציסטות בשתי השדיים בזמן ההנקה, אשר גורמים לתחושה מאד לא נעימה, כפי שאת מציינת. עם סיום ההנקה הרגשתי גוש נוקשה בצד שמאל ולאחר בירור עם כירורג שד, אשר אמר שזה שום דבר, הלכתי לכירורג שד נוסף שזיהה סרטן שד.
ציינתי זאת בפני יועצת ההנקה והיא אמרה לי שאין קורלציה בין דלקות/ציסטות בשד, אך מי שיש לה סרטן בתעלות החלב סובלת יותר מדלקות.
לעניות דעתי, קשה יותר לזהות סרטן בזמן הנקה, משום שהשד גדוש. עצתי לך, לכי לחוות דעת נוספת אצל כירורג שד טוב ובקשי ממנו להבדק ולבאר לך את התשובה על מנת שתוכלי לישון בשקט.
רפואה שלמה ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)