מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לפני ניתוח!!!!!גלי26/11/2009
שלום דר
אני בת 32 ונמצאת לפני ניתוח והבנתי שהפרוצדורה היא :
במהלך הניתוח מוצאים את בלוטת הזקיף ובודקים אם היא "נקיה" במידה ולא ממשיכים להוציא את בלוטות הלימפה כאשר מס' הבלוטות שיוצאו תלוי במבנה הגיאומטרי ובמצבן "נקיות או לא"
במידה ומתברר בבדיקה הראשונית במהלך הניתוח שבלוטת הזקיף נקייה המנתח אמר שהוא ממשיך להוציא עוד מספר בלוטות לימפה לבדיקה כי במקרים רבים לאחר בדיקה קפדנית יותר לחר הניתוח מסתבר שבלוטת הזקיף לא בדיוק הייתה "נקייה" ולכן זה בשביל למנוע ניתוח נוסף.
אפשרות שניה היא במידה ובלוטת הזקיף נקייה לסיים את הניתוח ללא הוצאה של בלוטות לימפה נוספות ולהמתין לבדיקה הסופית ובמידת הצורך לחזור לניתוח נוסף
שאלות:
1. האם התהליך שתארתי מדיוק?
2. מה המשמעות של הסרת בלוטות הלימפה לגבי איכות ואורח החיים ?
3. מה הסיכון בחזרה לניתוח נוסף כי אני אני לא ממש רוצה שיסרו בלוטות לימפה שלא לצרוך עקב הסיבוכים העללוים להיגרם.
4. מה את היית ממליצה לעשות ?
5. האם ידוע אחוז המקרים בהם היה צורך לניתוח חוזר לאחר הגעת התוצאות המדויקות ?
6. כמה זמן לוקח לבדוק בדיקה קפדנית את בלוטת הזקיף ? והאם לא ניתן לעשות זאת לפני הניתוח ? אולי עי ביופסיה ?
אני ממש מתנצלת על מתקפת השאלות אך אני ממש זקוקה לעצה נוספת בעניין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
ד''ר תניר אלוייס26/11/2009שלום גלית,
ראשית - אי אפשר בשום פנים ואופן לתת ייעוץ פרטני דרך פורום כזה, ואל תקבלי ייעוץ מאף רופא שלא בדק אותך וראה את תוצאות הבידקות.
באופן עקרוני - מבחינת הפרוצדורה - לא מקובל להוציא עוד בלוטות אם בלוטת הזקיף נקייה בבדיקה הראשונית. באחוז הקטן (כ 15%) של המקרים בהם התשובה הראשונית מתבררת כשגוייה מקובל לחזור לנתח ולנקות את בית השחי כמו שצריך, ולא רק להוציא עוד כמה בלוטות.
כריתה של בלוטות הזקיף בלבד אינה משפיעה על תפקוד היד או על איכות החיים,
אם יש צורך בכריתה מלאה של בלוטות בית השחי צריך להקפיד לשמור על היד למנוע התנפחות, הדרכה מסודרת תקבלי במידה ואכן תתבצע כרתה מלאה של הבלוטות. ומעבר לקצת יותר כאבים בתקופה הראשונה אחי הניתוח אין בד"כ השפעה משמעותית על איכות החיים.
הבדיקה המלאה של בלוטת הזקיף אורכת כשבוע או שבועיים,
והדרך החיחידה לבדוק אותה היא להוציא אותה כמו שמתבצע בניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)