מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעבות רקמה??רונה03/12/2009
שלום. אני בת 39, ללא הריונות. לפני כ-3 שבועות פטמת שד שמאל (שקועה תמיד) הפכה נוקשה , רגישה וכואבת מאוד. כירוג השד אבחן "גוש דלקתי מסביב לאראולה" ונתן לי אוגמנטין 875 ל-10 ימים. בסיומם-ממוגרפיה ו US. עם תום נטילת האוגמנטין הרגישות והכאב חלפו, אך ה"גוש" נשאר. תוצאות ממוגרפיה-תקינות לחלוטין (רקמת שד בלוטית סמיכה). תוצאות US- "הודגמה התעבות של הרקמה התת עורית באורך של כ45 מ"מ ללא גוש מוגדר". לפי הכירורג-אלה כנראה שאריות של הדלקת שעדיין לא חלפו. האם ייתכן? מה זה "התעבות של הרקמה ללא גוש מוגדר"? לא נתקלתי במונח כזה בכל הפורומים בהם אני משוטטת בניסיון לדלות מידע..... הכירורג המליץ לבצע ביופסית מחט עבה. מה הסיכוי שה"גוש" הזה יתפורר מעצמו? אני כבר שבוע לאחר סיום נטילת האוגמנטין.... כל טיפת מידע תתקבל בברכה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעבות
ד''ר תניר אלוייס03/12/2009שלום רונה,
כמו בכל מקום אחר בגוף - אחרי דלקת יכולים להישאר שינויים של עיבוי הרקמה באזור, אבל כאשר מדובר בשד - מוטב להיות חשדניים ולברר את הממצא באופן יסודי, כולל ביופסיה במידת הצורך.
מה גם שהביופסיה היא פרוצדוה פשוטה וקלה מאוד (פחות כואב מטיפול שיניים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעבות רקמה
רונה09/12/2009שלום ד"ר אלוויס. תודה על תשובתך המהירה. אולם לא הצלחתי להבין-האם התעבות הרקמה שנשארה לאחר הדלקת היא תמידית? מעין צלקת פנימית, או שהיא אמורה להתפוגג מתישהו??? אני יודעת שכל גוף מגיב אחרת וזקוק לזמן שלו, אבל אם ההתעבות אמורה להתפוגג - מה הזמן הסביר בעינייך שזה יקרה (אני שבועיים לאחר סיום נטילת האוגמנטין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעבות
ד''ר תניר אלוייס09/12/2009שלום רונה,
קשה לענות בדיוק, ואין כללים מוצקים: עיבוי אחרי דלקת יכול להתמיד מס' שבועות , אבל אם יש חשד קל שבקלים שלא מדובר בדלקת רגילה או בהחלמה מלאה - אז יש מקום לשקול ביצוע ביופסיה.
כל זה כמובן תוך תיאום ומעקב רופא מטפל (ולא להסתפק בייעוץ וירטואלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)