מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל הגידולרונה03/12/2009
שלום ,
לאחר פגישה עם האונקולוג אני די מבולבלת.
בפתולגיה לאחר הניתוח גודל ה IDC הוא 3 ממ.
לאחר רויזיה על הביופסיה נאמר כי גודל ה IDC הוא 7 ממ !!!
איך יתכן שגודל הIDC בביופסיה גדול פי 2.5 מהממצא לאחר הניתוח ?
נאמר כי יש להתחיל בטיפול כימי בגלל שהגידול גדול מ 5ממ.
ושאין צורך לאמת את גודל הגידול שוב (כי גודלו כבר גדול מ 5 ממ בביופסיה).
נתונים נוספים :
PR = 2.5
ER = 2.5
HER2 = +3
כמו שאת רואה הבלבול גדול ואודה על עצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל
ד''ר תניר אלוייס03/12/2009שלום רונה,
אנילא מופתעת שאת מבולבלת כי גם לי לא ברורה התשובה.
הרבה פעמים יש הבדלים משמעותיים בין גודל הגידול בבדיקות הדמיה לפני הניתוח ובין הגודל שמוצאים בפועל בבדיקה הפתולוגית.
הצורך בכימוטרפיה נקבע על סמך הרבה משתנים חוץ מאשר הגודל, אבל אם ה HER2 חיובי אז גם בגידולים קטנים מקובל לתת כימוטרפיה. (תלוי גם אם יש או אין מעורבות בלוטות, בגיל החולה ועוד).
לא ברורה לי התשובה לגבי ה ER ו ה PR. בדרך כלל לא מדווח בחצאים....
כדאי לבקש הסברים מן הרופאים המטפלים שבקיאים בפרטי המקרה ובתשובות הפתולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר פרטים ושאלות
רונה04/12/2009אני בת 33
הגידול התגלה במהלך הריון, אני עכשיו בסהכ חודש וחצי אחרי לידה, האם עצם עובדה זו יכולה להשפיע על הנתונים (למשל של ER PR) ועל קבלת כימותרפיה?
הגוף עדיין "מתאושש" מלידה (משקל גבוה מהרגיל, כולסטרול)...
ההבדל בגדלים הוא בין הביופסיה לגידול שהוצא (ולא בין הדמייה לגידול)
מדוע כשיש HER2 כמעט תמיד ממליצים על כימוטרפיה? האם זה בעקבות מתן ההרצפטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר פרטים ושאלות
רונה04/12/2009אני בת 33
הגידול התגלה במהלך הריון, אני עכשיו בסהכ חודש וחצי אחרי לידה, האם עצם עובדה זו יכולה להשפיע על הנתונים (למשל של ER PR) ועל קבלת כימותרפיה?
הגוף עדיין "מתאושש" מלידה (משקל גבוה מהרגיל, כולסטרול)...
ההבדל בגדלים הוא בין הביופסיה לגידול שהוצא (ולא בין הדמייה לגידול)
מדוע כשיש HER2 כמעט תמיד ממליצים על כימוטרפיה? האם זה בעקבות מתן ההרצפטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
ד''ר תניר אלוייס05/12/2009שלום רונה,
אין קשר בין ההריון לגידול,
אין כל משמעות למה שנמדד על ביופסית מחט - הגודל הקובע הוא של הגידול שהוצא
הסיבה למתן כימוטרפיה בגידולים שמבטאים HER2 ביותר היא שאלה גידולים שנוטים להיות יותר אלימים מצד אחד, אבל מצד שני הם יותר רגישים לכימוטרפיה ובעיקר להרצפטין.
בגידולים מאוד קטנים פחות ברור שיש יתרון למתן כימוטרפיה גם אם ה HER2 חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)