מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתידויות בשד וביופסיהנירה24/12/2009
אני בת 50 עם שני ילדים עם ווסת מתנדנדת בריאה בדרך כלל.
בצעתי בדיקת ממוגרפיה ב23.12.09-התוצאות:מבנה פיברוגלנדולארי תקין,של רקמת השד.אין גושים חשודים ואין עיוות מבני.בשד ימין מעל הפטמה הודגמו הסתידויות עדינות רושם שהתרבו קצת בהשוואה עם בדיקה קודמת מ4.08 העור תקין .סווג על פי BI-RADS מתאים ל 3. לסכום ללא עדות לממצא גושי חשוד. הסתידויות מימין כמתואר מומלץ מעקב קליני וברור רנטגני בתנוחת
RT OBL+RT LAT בעוד 6 חודשים.
עם התוצאה הזו באותו יום הגעתי לכירורג שד שלי באותה קופת חולים. הוא אמר שזה לא נראה
מדאיג. באותו רגע הוא התקשר לרופאה הרנטגנולוגית לגבי פשר מה שכתבה ,ואמר לה למה לא עשית לה צילומי הבהרה מה את רוצה שאעשה לה דיקור? ירדתי לרנטגן עשו לי צלומי הבהרה. יצאה אותה תוצאה. אבל בסוף הרופאה הרנטגנולוגית הוסיפה "לפי בקשת הכירורג הנבדקת הופנתה לביופסיה סטריאוטקטית." הכירורג שד שלי אמר, שהוא לא רואה שינוי לגבי בדיקה ב2008 לדעתו זה לא מדאיג והוא נותן ביופסיה כדי שארגע, וכדי שלא נחכה חצי שנה בחוסר וודאות. דרך אגב לפני שבוע וחצי בעלי עסה את השד שלי בצורה גסה קצת ונוצרה לי המטומה ממש קרוב למקום שיש בו הסתידויות האם יש קשר לזה.? לציין שאני קבוע בבקורות שד שגרתיות. בסוף קבעו לי תור לעוד שבועיים לביופסיה סטקיאוטקטית כי אמרתי שאני לחוצה .אבקש את חוות הדעת שלכם אשמח לעזרתכם .האם זה מדאיג האם הסתידויות עדינות יכולות להיות לא רק במקרה גדול ממאיר תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה סטראוטקטיטת
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/12/2009הסתידויות יכולות להיות לא על רקע גידולי . מאחר ואת לחוצה ונוצר סוג של אי שקט סביב הבדיקה , אני ממליצה לבצע את הבדיקה על מנת להיות רגועים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)