גוש בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש בשד
    לינוי
    30/12/2009

שלום אני בת 18.
    לפני כמה חודשים גיליתי גוש בשד ימין (זה היה לפני נחזור אבל אחרי המחזור הוא לא עבר). גוש קשה בצורת עיגול. הלכתי לרופא כירורג שד והוא שלח אותי לבצע בדיקת אולטראסאונד שד. בבדיקה נמצא שהגוש שפיר וזה נקרא פיברואדנומה.
    כרגע אני לפני מחזור ובימים האחרונים שמתי לב שסביבת הגוש נהייתה אדמדמה כזו, כלומר העור מעל הגוש נהייה אדמדם-סגלגל כזה.
    האם זה בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• שינויי בעור

ד''ר תניר אלוייס
    30/12/2009

שלום לי,
    קשה כמובן לתת חוות דעת רק על סמך תיאור,
    שינויים בעור מעל פיברואנדומה אינם דבר שכיח
    אני מציעה שתראי את הממצא לרופא - מירב הסיכויים בגילך שזה שום דבר אבל מומלץ לבדוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לינוי
    04/01/2010

שלום דר'. הייתי אצל הרופא והראיתי לו את הממצא לפי המלצתך.
    הוא המליץ לי להוציא את הגוש כיוון שהוא מתחיל לעשות "בעיות" (שינוי בצבע העור, למרות שהאדמומיות עברה).
    יש לציין שאני מתגייסת בדיוק בעוד חודש ואני חוששת שתהליך ההחלמה לא יסתיים עד אז וזה יפריע לי במיוחד בטירונות. רציתי לדעת האם זה נורא אם אני לא אבצע את הניתוח? האם ניתן לדחות את זה בכמה שנים? האם זה חס וחלילה יכול להפוך לסרטני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר תניר אלוייס
    04/01/2010

שלום לי,
    אין לי שום אפשרות על סמך תיאור שלך להמליץ לך אם לבצע ניתוח עכשיו או להמתין..
    אם את מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת, וזו כמובן זכותך המלאה, אנימציעה שתפני לבדיקה עם כל המסמכים שבידך, ותקבלי ייעוץ לא וירטואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת על ההטרדה...

לינוי
    05/01/2010

נאמר שאני מחליטה בסוף כן לעשות את הניתוח. הרופא אמר לי שאפשר לבצע את זה בהרדמה כללית ואפשר גם בהרדמה מקומית. אמא שלי מאוד חוששת מהרדמה כללית ורוצה שאני אקח הרדמה מקומית. הרופא אמר שזה בסדר הרדמה מקומית אבל שזה קצת לא נעים.
    שאלתי היא מה את ממליצה? כי יש לי די הרבה כח סבל אבל השאלה היא אם זה לא כואב מדי.? האם אני ארגיש את הניתוח בהרדמה מקומית? כמה זריקות נותנים סביב המקום כדי להרדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה

ד''ר תניר אלוייס
    08/01/2010

שלום לי,
    זה בהחלט ניתוח שאפשר לבצע בהרדמה מקומית, ואם אתלחוצה אפשר להוסיף קצת טשטוש שגם ירגיע.
    הכאב הוא בדרך כלל מינימלי, רק בהזרקת ההרדמה המקומית וגם את זה אשר להפחית אם מורחים משחה שנקראת EMLA על האזור כמה שעות לפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו