מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא מדריג באולטראסאונדיעל06/01/2010
שלום,
רופאת הנשים שלי שלחה אותי לאולטראסאונד שד כדי "להרגיע אותי" ורשמה אבחנה של limpocystic breast.
עשיתי אולטראסאונד וגילו לי "גוש סולידי בקוטר 8 מ"מ, ממוקם ברביע חיצוני עליון. הגוש ממוקם בשעה 2, מרחק 5 ס"מ מהפטמה. מראה שפיר. אקסילה תקינה".
רופאת הרדיולוגיה קראה לי והסבירה לי שהגוש הזה מאוד שכיח בנשים בגילי (גיל 30) ושהיא ממליצה לחזור לאולטראסאונד עוד חצי שנה. אמרתי לה שאני מנסה כעת להיכנס להריון אז היא אמרה שעדיף שנעשה ביופסיה לפי שאני נכנסת להריון.
יש לי כמה שאלות ואודה מאוד על תשובתך:
1. האם זה נכון שגושים כאלה שכיחים בבנות גילי (30)?
2. האם יש צורך לבצע גם ממוגרפיה בשלב זה?
3. האם לא עדיף תמיד פשוט להוציא את הגוש במקום לעקוב אחריו במשך שנים?
4. הרדיולוגית אמרה לי שאם זה באמת מה שהיא חושבת שזה, אז זה לא גוש שיכול להפוך לסרטני. האם ישנם גושים שניתן בוודאות לאבחן אותם כ"אין סיכוי שיהפכו לסרטניים"?
5. קראתי קצת באינטרנט, וראיתי שנשים קיבלו תוצאות יותר מפורטות של האולטראסאונד, למשל ש"הגוש מוגדר היטב", אצלי זה לא כתוב. האם לבקש שיעשו לי שוב?
6. הרדיולוגית אמרה שהיא עושה את הביופסיה - האם לא עדיף שכירורג יעשה?
7. הרדיולוגית אמרה שהיא לוקחת ביופסיה מהעור, ולא חותכת אותי. האם זה הגיוני? היא אמרה שאי אפשר לחוש את הגוש ביד, אז אני משערת שהוא עמוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
ד''ר תניר אלוייס08/01/2010שלום יעל,
על פי התיאור אני מניחה שמצאו אצלך משהו שנקרא פיברואדנומה.
מובן שאיני יכולה לייעץ לך מבלי שראיתי אותך וא תתשוובת הבדיקות, אבל בעיקרון אם זו אכן פיברואדנומה אז זה אכן גוש שכיח בנשים צעירות,
אין צורך לבצע ממוגרפיה בנשים בסיכון רגיל מתחת לגיל 40 אם אין ממצא חשוד
מכיון שפיברואדנומות יכולות גם להיעלם - אין צורך לרוץ להוציא אותן בניתוח
פיברואדנומות אינן הופכות סרטניות
לא ראיתי את תשובת הואלטרסאונד אז אני לא יכולה לקבוע אם צריך לחזור על הבדיקה, קרוב לוודאי שלא
אם זה גוש שאי אפשר למשש מי שעושה את הביופסיה זה אכן הרדיולוגי כי צריך הנחייה של אולטרסאונד כדי לבצע את הבדיקה
הביופסיה מתבצעת בניקורת דרך העור בחתך זעיר,
והעובדה שאי אפשר למשש אותו יכולה להיות בגלל שהוא עמוק, או בגלל שהוא קטן, או בגלל שרקמת השד מסביב מסתירה אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)