שאלה לגבי בדיקות כירורג שד שיגרתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי בדיקות כירורג שד שיגרתיות
    מיכל
    07/04/2010

שלום,
    כיום אני בת 50. לפני כעשר שנים התגלה אצלי ממצא בשד. עברתי ביופסיה והממצא הוגדר שומני. רקמת השד אצלי חלקה שומנית וחלקה פיבורוגלנדולרי. אני עושה פעם בשנתיים מומגרפיה ופעם בשנתיים אולטרסאונד. אני נבדקת בערך אחת לחצי שנה אצל כירורג שד.
    בשנים האחרונות, למרות שסיימתי עם המחזור, אני מרגישה שהחזה שלי נפוח, כואב כשאני לוחצת עליו במקומות שונים וביחוד בצד שמאל שבו קיים הממצא (שלא משתנה עם השנים).
    שאלתי:
    האם מומלץ לפנות לכירורג שד אחר, לשמוע עוד דעה? כירורג השד אצלו הייתי עד כה, הנו כירוררג שד העובד ומקבל במסגרת כירורגיה כללית בקופ"ח. הוא אינו עובד במקום המתמחה בבריאות האשה.
    בנוסף, רציתי לדעת עד כמה החזה הנפוח והרגיש ללחץ וכואב מדי פעם, צריך להדאיג אותי.
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר תניר אלוייס
    07/04/2010

שלום מיכל,
    אין כמובן אפשרות לתת חוות דעת לגבי הממצאים בבדיקה,
    בעיקרון - אם את לא רגועה כדאי כמובן לקבל חוות דעת נוספת - לא וירטואלית.
    כאבים ונפיחות סביב גיל המעבר אינם תופעה נדירה, וכשלעצמם אינם מדאיגים.
    המעקב שאת מתארת הוא מעקב מספק אפילו לאישה בסיכון גבוה - לא כל שכן למישהי בסיכון רגיל (בלי ספור משפחתי ובלי טיפול הורמונלי תחליפי).
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו