מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה בקשר לגילוי סרטן השדשרון18/04/2010
שלום.
אני בת 20,
לפני כשנה וחצי נותחתי להוצאת גידול שפיר (בגודל כ4 ס"מ) מהשד הימני שלי.
לאחר כמה חודשים גיליתי באותו שד אך במקום אחר בשד גידול נוסף. נשלחתי לביופסיה והתברר כי הגידול הוא פיברואדונומה (משהו כזה)..כלומר שפיר. והוחלט לא לעשות עם זה כלום כיוון שהגידול לא מפריע ולא נראה לעין.
יש לציין כי בשני המקרים האלה לא היו לי כאבים בשד ולא כאב לי באיזור בגוש.
לפני מספר חודשים החלו אצלי כאבים בנקודה מסויימת בשד השמאלי (בחלק התחתון של השד עד כמעט מתחת לשד). היום נדבקתי באולטרה סאונד וגילו שבדיוק במקום בו כואב לי נמצא גוש קטן.
בעוד שבוע יש לי תור לכירורגיה לשם אני צריכה להגיע עם התוצאות.
אך אני לחוצה מאוד, וקשה לי לחכות בנחת עד לשבוע הבא על מנת לדעת יותר טוב מה יש לי.
הלחץ שלי נובע בעיקר מכך ששני הגושים הקודמים שהיו שפירים לא כאבו לי כלל, לעומת הגוש הנוכחי שכואב לי בכל האיזור שלו, ובכל פעם שנוגעים באיזור של הגוש הנוכחי יש לי כאבים.
מישהו יכול לעזור לי, כמו מה זה נשמע? האם יש סיכון לגוש ממאיר??
בתודה מראש... אחת שחוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין גם
שרון18/04/2010כי בעבר במהלך בדיקות של גושים קודמים שהיו לי רופא אחד אמר לי כי המבנה הפנימי של השד שלי הוא מאוד גושי.
ועוד דבר (אם זה יכול לעזור בקשר לשאלה שלי שהצגתי קודם) אני נוטלת גלולות פמינט כשנה, ובנוסף מעשנת (כחצי קופסא עד כמעט קופסא ביום)..
שוב תודה מראש
מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש
ד''ר תניר אלוייס18/04/2010שלום רב,
כאבים ורגישות בשדיים הינם תופעה שכיחה מאוד שאינה קשורה לסרטן השד.
כמובן שיש צורך להשלים הבירור, אולי אפילו בביופסיה, אבל הסיכון שמדובר בסרטן נשמע על פניו קטן מאוד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידוע לי כי
שרון19/04/2010כאבים ורגישות בשדיים הם שכיחים אצל כל בחורה וזה דבר שתמיד היה לי.
אך הכאב שהזכרתי בתגובה הנ"ל הוא לא כאב טבעי של שד, אלא כאב מוזר שנמצא רק בנקודה מסויימת בשד שמאל שלי, בכל נגיעה קטנה כואב באותה נקודה ובדיוק באותה נקודה נמצא אצלי גוש.
יש לי שאלה,
אם הגוש קטן מס"מ, הבנתי שאין אפשרות לבדוק בביופסיה. אז איך בודקים אותו אחרי האולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)