מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרו לי בבקשה לעשות סדר בעניין....דינה25/10/2007
שלום לכולם!
אני ממש בבילבול בקשר לטיפול הורמונאלי ואיזה בדיקות צריכים לערוך בזמן טיפול הורמונלי...
נניח שלוקלים טמוקסיפן + לוקרין....אז מה צריכים לבדוק?
רמת הורמונים בדם?
מה שם הבדיקה ומה היא מראה???
אם בדיקה מראה ששחלות פעילות....אז מה צריכים לעשות? דיכוי? ומה יכול להיות אם לא עשוים דיכוי שחלות???
ואם יש מצב ששחלות פעילות ואין מחזור - אז למה צריכים לעשות דיכוי בעזרת זריקות???
ועוד דבר....קצת אינטימי...
האם אפשר להכנס להריון בזמן לקיחת טמוקסיפן....
אני מבינה שאם שחלות פעילות - אפזר להכניס להריון אפילו שאין מחזור...נכון?
וזה אסור בזמן טיפול הורמונלי...
אז...אם אין מחזור אך אפשר לדעת...שאת לא בהריון????
ואם יש כאן בנות שלא עשו טיפול הורמונלי בכלל או...רק במשך שנה-שנתיים ( למרות שמקובל 5 שנים...)
אפילו שהרצפטורים חיובים???
יש מקרים שאפשר להפסיק טיפול הורמונלי בכלל ולהמשיך להיות נורמלי???
להכנס להריון....ללדת....ולשכוח מהמחלה???
סליחה על כ"כ הרבה שאלות ( אולי קצת מטופשות אפילו...), אבל אני לא מבינה כלום...אני בבילבול מוחלט...
משהו יכול לעשות סדר בענין???
תודה שוב ובריאות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/10/2007מאחר ואיני יודעת עליך כלום , התשובות כלליות מאד, מה בקשר לרופא האונקולוגי שלך אינו מוכן לענות על שאלות? באופן כללי, לויקרין וטמןקסיפן שחלות לא פעילות בדרך כלל אולם אנחנו ממליצים גם על מניעה מסוג אחר. אסור להכנס להריון ולהמשיך לקחת טמוקסיפן., טמוקסיפן יכול לגרום למומים לעובר. לא צריך לבדוק רמות הורמונים בדרך כלל, הבדיקות הרגילות אותן נתן לך האונקולוג. מעקב אחר השד, רמות סמנים אם הרופא שלח אותך. לגבי הפסקת הטיפול ההורמונלי צריך להתיעץ ולברר האם רצוי ומתי להפסיק אם מעונינים בהריון נוסף, בהתאם לממצאים באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)