שאלה דחופה-לד"ר ביאטריס!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה-לד"ר ביאטריס!
    liatg
    23/05/2010

שלום רב,אני בת 31 לאחר dcis בשד שמאל,(high grade), עברתי למפקטומי+הקרנות, ובסיומן לקחתי טמוקסיפן למשך 3 חודשים והפסקתי אותו בהנחיית האונקולוג בשל תופעות לוואי של דלקות וגירוי בנרתיק שגרם לי, כרגע אני כחצי שנה ללא הכדור והתופעות עדיין ממשיכות, כך שלא בטוח שזה מהטמוקסי(באותה תקופה נטלתי גם אנטיביוטיקה שיתכן וגרמה לתופעות),לכן חשבתי לחזור לכדור, שאלתי היא האם יש תועלת בנטילת הכדור (מחדש לתקופה של כ-5 שנים) גם לאחר כשנה וחצי מגילוי המחלה? או שהיעילות שלו כרגע נפגעה לגבי והיתה טובה רק בסמוך למחלה? והאם נגרם נזק עקב הפסקת הכדור והחזרה כרגע? מאד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, אונקולוג בכיר אחד אמר לי לא לחזור לכדור כי הוא לא יתן תועלת מבחינה מניעתית בשל "פיספוס הזמן" ואילו אחר אמר שאפשר לחזור לכדור, נואשת מאד, אודה לתשובתך בנושא!, מעריכה את עבודת הקודש שאת עושה!!,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה-לד"ר ביאטריס!

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/05/2010

אם היה לך DCIS הרי הטיפול בטמוקסיפן הינו מניעתי לגידול נוסף ולא לגרורות ולכן אין כאן פיספוס כפי שאת כותבת. אני חושבת שיש בהחלט אפשרות לחזור לקחת את הכדור. אין לי פרטים נוספים עליך חשוב לברר האם את נשאית של מוטציה לגן לסרטן שד וחשוב מאד לבצע מרי למעקב מאחר ואין שום אפשרות למנוע ב100% הופעת גידול נוסף בשדיים ובדיקות יכולות לפחות לאבחן מוקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה בהמשך לתשובתה של ד"ר ביאטריס

ליאת
    24/05/2010

לד"ר ביאטריס, תודה מקרב לבעל ההקשבה ועל העזרה המקצועית בנושא!כפי שאת מבינה אני כה נסערת בעניין הכדור וההחלטה האם לחזור לכדור כה מעיקה עלי, ביקשת שאפרט לגבי עוד: יש לי היסטוריה משפחתית, אימי נפטרה מסרטן שד גרורתי בגיל כה צעיר 40,(אין לנו את הגן brca1+2)ולצערי חליתי גם בסרטן בלוטת התריס במקביל לשד, ולכן אני כה חוששת מחזרת המחלה גם למרות שמדובר ב-dcis ולכן חשובה לי המניעה של המחלה,הרצפטורים שלי לאסטרוגן היו חיוביים (90%), -כפי שאני מבינה מדברייך- ואולי לא הבנתי נכון, זה שלמרות שעבר די הרבה זמן, עדיין יכולה להיות תועלת מהכדור במניעת הישנות המחלה? ובעצם האם הכדור אפקטיבי לעניין זה גם אחרי תקופה של שנה וקצת שזה בד"כ לא פרק הזמן המקובל לקחת אותו?,
    -אני עושה מעקב mri כל חצי שנה, ונמצאת במעקב אך זו לא מניעה\ האם לדעתך היא חשובה במצב שלי?! אודה לתשובתך בנושא! מאד מוטרדת מהעניין ,מודה לך מקרב לב!!, בברכה ליאת גורג'-הדר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/05/2010

כפי שכתבתי בתשובה הקודמת , המטרה הינה למנוע גידול שני חודרני . הגידול שהיה לך לא נוטה לשלוח גרורות . לכן המניעה על ידי טמוקסיפן יכולה להיות גם כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה בהמשך לתשובתה של ד"ר ביאטריס

ליאת
    24/05/2010

לד"ר ביאטריס, תודה מקרב לבעל ההקשבה ועל העזרה המקצועית בנושא!כפי שאת מבינה אני כה נסערת בעניין הכדור וההחלטה האם לחזור לכדור כה מעיקה עלי, ביקשת שאפרט לגבי עוד: יש לי היסטוריה משפחתית, אימי נפטרה מסרטן שד גרורתי בגיל כה צעיר 40,(אין לנו את הגן brca1+2)ולצערי חליתי גם בסרטן בלוטת התריס במקביל לשד, ולכן אני כה חוששת מחזרת המחלה גם למרות שמדובר ב-dcis ולכן חשובה לי המניעה של המחלה,הרצפטורים שלי לאסטרוגן היו חיוביים (90%), -כפי שאני מבינה מדברייך- ואולי לא הבנתי נכון, זה שלמרות שעבר די הרבה זמן, עדיין יכולה להיות תועלת מהכדור במניעת הישנות המחלה? ובעצם האם הכדור אפקטיבי לעניין זה גם אחרי תקופה של שנה וקצת שזה בד"כ לא פרק הזמן המקובל לקחת אותו?,
    -אני עושה מעקב mri כל חצי שנה, ונמצאת במעקב אך זו לא מניעה\ האם לדעתך היא חשובה במצב שלי?! אודה לתשובתך בנושא! מאד מוטרדת מהעניין ,מודה לך מקרב לב!!, בברכה ליאת גורג'-הדר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו