מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברואדנומהטניה23/05/2010
שלום רב, אני בת 28, עדין לא לא היתי בהיריון. לפני כארבעה חודשים היו לי כאבים לא נעימים בשד ימין, אחרי כחודש ניגשתי לבדיקה, עשו לי אולטרסאונד, אחרי זה ביופסיה ומצאו שיש לי פיברואדנומה.
בבדיקת אולטרסאונד זה מה שכתבו: בשעה 1:00 הודגם גוש סולידי, לובולרי 20 מ"מ, בשעה 11:00 גוש סולידי 8 מ"מ, בשעה 9:00 גוש דומה 10 מ"מ. הכל מתאים לפיברואדנומה.
אחרי בדיקת ביופסיה כתבו: מספר גלילי ריקמה לבנים צהובים מתפוררים באורך בין 1 עד 1.5 ס"מ בקוטר 0.1 ס"מ.
כירורג אמר שיש שני אופציות: 1- לא לעשות כלום ולהיות במעקב.
2- לעשות ניתוח.
הוא אמר שיש לי גוש בגודל של 2 ס"מ (למרות שאני הבנתי שהוא רק 1.5 ס"מ), הוא אמר בגודל כזה אני מחליטה לא הם אבל הוא ממליץ לעשות ניתוח ולהתפטר מהגוש כי הוא יגדל בעתיד ואם יהיה בהיריון הוא גם יכאב. השאלה שלי היא: האם כדאי לי כבר לעשות ניתוח או שלחכות? האם יש אפשרות שגוש זה יתפוגג או יתכווץ? מה ההמלצה לפי הנתונים שנתתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואדנומה
ד''ר תניר אלוייס25/05/2010שלום טניה,
כמובן שאין אפשרות בפורום כזה לתת חוות דעת לגבי הצורך בניתוח במקרה כזה או אחר,
באופן כללי פיברואדנומות הן גידולים שפירים לחלוטין בשד, שלעיתים קטנים ונעלמים ולעיתים גדלים.
בדרך כלל אם גדלים או עוברים את ה 3 ס"מ מקובל להמליץ להוציא,
בגדלים קטנים יותר אין כל מניעה לעקוב - ויש סיכוי שהגושים יקטנו ואפילו יעלמו,
הריון לא הבכרח גורם לגדילה שלהם, וגם אם כן - אחרי הלידה הם בד"כ יקטנו בחזרה.
כל זה כמובן בהנחה שהגוש נדגם והוכח שמדובר בפיברואדנומה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומה!
טניה26/05/2010תודה רבה על התשובה. פשוט היה לי חשוב להבין כרגע במצב שלי, שזה הוכח כפיברואדנומה וזה בגודל של 2 ס"מ, חשוב לי להבין אם ניתן לחכות ואם כן יש אפשרות שזה יקטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיבראודנומה
ד''ר תניר אלוייס26/05/2010התשובה היא שכן וכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)