גוש בשד ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש בשד ימין
    su
    03/06/2010

בת 35 ללא ילדים, היום אצל כירורג לאחר שחשתי בעצמי גוש מעט כואב בצד בשד ימין, הוא אישר גוש 2 ס"מ מעט רגיש. שלח אותי לממוגרפיהואולטרסאונד. ממה שהבנתי בקריאה באינטרנט שאין בעצם צורך בממוגרפיה כי ברור שיש גוש. האמנם אני צודקת ? כמו כן את האולטרסאונד קבעו לי לעוד שבועיים. האם הזמן הוא קריטי ? כמו כן מה זה עוד יכול להיות מלבד גידול סרטני / לא סרטני?
    רוב תודות בתקווה לבשורות טובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד ימין

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    03/06/2010

שלום רב,
    רוב הגושים בשד מתבררם כשפירים - בעיקר בגיל 35.
    זה יכול להיות גידול שפיר, ציסטה או סתם התאגדות של רקמת שד.
    בגיל 35 ממוגרפיה אכן אינה תורמת הרבה, אבל בנוכחות גוש חשוד יש מקום לבצע ממוגרפיה.
    מכיוון שלא בדקתי אותך אין לי דרך לקבוע עד כמה הגוש חשוד ועד כמה הבירור דחוף,
    אבל לפחות מבחינה רפואית אין דחיפות גדולה וזה יכול לחכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. כעת אחרי מוגרפיה ואולטרסאונד

su
    07/06/2010

אתמול , בוא הטכנאיות לא ראו כלום, אני עוד יותר מודאגת. כמובן שאמתין לתשובה הכתובה, אך הבנתי מקריאה באינטרנט שבעיקר אצל נשים צעירות קשה מאוד לאבחן גידולים בגלל רקמת השד הצפופה . אני מרגישה גושים בחלקו התחתון של שד ימין, הוא מעט יותר גדול מהשמאלי וגם כשאני נוגעת בגושים הללו יש כאב ( אמנם לא גדול ). אני מודאגת, אני ללא ילדים אין הסטוריה במשפחה אך לי יש הסטוריה של גידול שפיר בצוואר הרחם. האם יש קשר ? תודה רבה, סו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד

ד''ר תניר אלוייס
    08/06/2010

שלום סו,
    אין קשר בין גידולים שפירים בצואר הרחם וסרטן שד.
    בממוגרפיה אכן קשה לאבחן גידולים בנשים צעירות, אבל באולטרסאונד אין בעייה,
    בכל מקרה - פני חזרה לכירורג ששלח אותך עם התוצאות, ועל סמך הבדיקה יחליט אם יש מקום לבצע ביופסיה למרות שבדיקות ההדמיה תקינות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. כעת אחרי מוגרפיה ואולטרסאונד

su
    07/06/2010

אתמול , בוא הטכנאיות לא ראו כלום, אני עוד יותר מודאגת. כמובן שאמתין לתשובה הכתובה, אך הבנתי מקריאה באינטרנט שבעיקר אצל נשים צעירות קשה מאוד לאבחן גידולים בגלל רקמת השד הצפופה . אני מרגישה גושים בחלקו התחתון של שד ימין, הוא מעט יותר גדול מהשמאלי וגם כשאני נוגעת בגושים הללו יש כאב ( אמנם לא גדול ). אני מודאגת, אני ללא ילדים אין הסטוריה במשפחה אך לי יש הסטוריה של גידול שפיר בצוואר הרחם. האם יש קשר ? תודה רבה, סו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו