מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש בשד ימיןsu03/06/2010
בת 35 ללא ילדים, היום אצל כירורג לאחר שחשתי בעצמי גוש מעט כואב בצד בשד ימין, הוא אישר גוש 2 ס"מ מעט רגיש. שלח אותי לממוגרפיהואולטרסאונד. ממה שהבנתי בקריאה באינטרנט שאין בעצם צורך בממוגרפיה כי ברור שיש גוש. האמנם אני צודקת ? כמו כן את האולטרסאונד קבעו לי לעוד שבועיים. האם הזמן הוא קריטי ? כמו כן מה זה עוד יכול להיות מלבד גידול סרטני / לא סרטני?
רוב תודות בתקווה לבשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס03/06/2010שלום רב,
רוב הגושים בשד מתבררם כשפירים - בעיקר בגיל 35.
זה יכול להיות גידול שפיר, ציסטה או סתם התאגדות של רקמת שד.
בגיל 35 ממוגרפיה אכן אינה תורמת הרבה, אבל בנוכחות גוש חשוד יש מקום לבצע ממוגרפיה.
מכיוון שלא בדקתי אותך אין לי דרך לקבוע עד כמה הגוש חשוד ועד כמה הבירור דחוף,
אבל לפחות מבחינה רפואית אין דחיפות גדולה וזה יכול לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כעת אחרי מוגרפיה ואולטרסאונד
su07/06/2010אתמול , בוא הטכנאיות לא ראו כלום, אני עוד יותר מודאגת. כמובן שאמתין לתשובה הכתובה, אך הבנתי מקריאה באינטרנט שבעיקר אצל נשים צעירות קשה מאוד לאבחן גידולים בגלל רקמת השד הצפופה . אני מרגישה גושים בחלקו התחתון של שד ימין, הוא מעט יותר גדול מהשמאלי וגם כשאני נוגעת בגושים הללו יש כאב ( אמנם לא גדול ). אני מודאגת, אני ללא ילדים אין הסטוריה במשפחה אך לי יש הסטוריה של גידול שפיר בצוואר הרחם. האם יש קשר ? תודה רבה, סו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד
ד''ר תניר אלוייס08/06/2010שלום סו,
אין קשר בין גידולים שפירים בצואר הרחם וסרטן שד.
בממוגרפיה אכן קשה לאבחן גידולים בנשים צעירות, אבל באולטרסאונד אין בעייה,
בכל מקרה - פני חזרה לכירורג ששלח אותך עם התוצאות, ועל סמך הבדיקה יחליט אם יש מקום לבצע ביופסיה למרות שבדיקות ההדמיה תקינות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כעת אחרי מוגרפיה ואולטרסאונד
su07/06/2010אתמול , בוא הטכנאיות לא ראו כלום, אני עוד יותר מודאגת. כמובן שאמתין לתשובה הכתובה, אך הבנתי מקריאה באינטרנט שבעיקר אצל נשים צעירות קשה מאוד לאבחן גידולים בגלל רקמת השד הצפופה . אני מרגישה גושים בחלקו התחתון של שד ימין, הוא מעט יותר גדול מהשמאלי וגם כשאני נוגעת בגושים הללו יש כאב ( אמנם לא גדול ). אני מודאגת, אני ללא ילדים אין הסטוריה במשפחה אך לי יש הסטוריה של גידול שפיר בצוואר הרחם. האם יש קשר ? תודה רבה, סו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)