מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברואדנומה בזמן הנקה?מיכל24/06/2010
אני בת 29, מניקה מזה 13 חודשים תינוק מקסים. יש לי גוש לא כואב בשד ימין שכבר קיים מזה כמה זמן. הייתי בטוחה שזה קשור לדלקת שהיתה לי בגלל גודש בשד. אבל הבוקר הייתי אצל כירורג שד והוא אמר שזה כנראה פיברואדנומה שפיר שצריך לנתח ולהוציא. נקבע לי אולטראסואנד שד שבוע הבא.
לאמא שלי היה גידול סרטני בשד מסוג phyllodes וכן גם תאים ממאירים בשחלות והיום ב"ה הכל אצלה בסדר.
יש לי כמה שאלות-
האם האבחנה היא באולטראסאונד או שצריכים להוציא ביופסיה? האם חובה לכרות את זה כי זה יכול להפוך לסרטני?
האם יש קשר להנקה ו/או להריון (בגלל האסטרוגן)? האם יש הישנות גבוהה לפיברואדנומה והאם זה קשור לפילודיס של אמא שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי הבדיקה של הרופא
מיכל24/06/2010שכחתי לכתוב - הגוש בשד ימין ברביע העליון הפנימי, נייד עם גבול ברור בגודל 2X2 ס"מ ואין נפיחות בלימפה או שינוי עורי בשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומה
ד''ר תניר אלוייס25/06/2010שלום מיכל,
אולרסאונד יכול אפיין מצויין גוישם בשד - בעיקר פיברואדנומות, אבל לקביעת אבחנה ודאית י שצורך לבצע ביופסיה . אין הכרח לנתח להוציא את הגוש, אפשר לבצע גם ביופסיה במחט בהרדמה מקומית.
אם אכן מתאשרת אבחנה של פיברואדנומה אין הכרח להוציא את הגוש - רק אם הוא גדל מהר, או גדול מאוד.
אין קשר לסרטן השד, ואין קשר תורשתי בפילואידס.
אין גם קשר ישיר להריון / הנקה / אסטרוגנים (אם כי לפעמים הגוש גדל מעט בהריון ונסוג אחרי הפסקת הנקה).
הייתי משלימה ה US, ביופסיה במידת הצורך, ואם אכן פיברואדנומה של פחות מ 3-4 ס"מ - מסתפקת במעקב בשלב ראשון: יש סיכוי גדול שתקטן במעקב ולא יהיה צורך לנתח להוציא.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהestrogen dominance
מיכל25/06/2010תודה רבה על כל המידע
אני בדיעה של להוציא כי זה כבר 4 ס"מ ואני לא רוצה להיות במעקב כל הזמן עם זה. הלחץ לא יהיה טוב עבורי והאמת שמאז ששמעתי על הגידול אני רק רוצה להוציאו.
קראתי הרבה על estrogen dominance ומאמיהנ שאעשה שינויים תזונתיים בהקשר הזה - אני בטוחה שהאסטרוגנים במוצרי חלב (הטבעיים של הפרה והמוספים לה כדי להגביר תנובת חלב) אינם טובים עבור אף אחד.
מה דעתך בנושא? אין הרבה מחקרי EBM בנושא נכון?
תודה רבה לך על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)