סרטן השד שיחזור מידי או לחכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן השד שיחזור מידי או לחכות
    כוכב
    26/07/2010

אני בגיל 60 אובחן אצלי לפני שלושה חודשים סרטן השד בוצע כריתה חלקית ובבדיקה נצפו תאים סרטניים בשוליים כמו כן בלוטתת הזקיף היתה נגועה והוציאו לי 6 בלוטות לימפה.
    לפני שבוע עברתי ניקוי נוסף לאחר שבתחילה ביקשו לעשות כריתה מלאה אך כל הבדיקות כולל MRI pet c.t מיפוי עצמות האונקוטייפ היה נמוך 13 כל התוצאות נראו טוב ולכן רק ניקו. והנה התוצאות שהגיעו היום מהמעבדה מראות על תאים סרטניים ואני צריכה להיכנס לניתוח נוסף לכריתה מלאה.
    יש לי שתי שאלות :
    1.האם לדחות את הכריתה ב- 3 שבועות קריטי? (אני צריכה לצבור כוחות)
    2. האם לבצע שיחזור מיידי או עדיף לחכות לסיום כל הטיפולים כרגע ידוע לי רק על הקרנות אבל כמו שזה מרגיש לי אז יתכן שגם כימוטרפי אצטרך. בקיצור אובדת עצות.
    אשמי לתשובה נגבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתה חוזרת

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/07/2010

למה הקרנה אם את עוברת כריתת שד ורק בלוטה אחת נגועה? עשו אונקוטייפ לאחר שידעו על בלוטה נגועה? אז מי אמר שיש כימו? בהחלט את יכולה לעשות שיחזור מידי. לגבי הזמן את כבר 3 חודשים לא הייתי ממתינה הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו