ממוגרפיה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממוגרפיה.
    דפי
    01/08/2010

שלום רב,

אני בת 35 ואחותי בת ה 45 אובחנה כחולה בסרטן השד.

זהו מקרה ראשון במשפחה. אחותי לא מעוניינת לעשות בדיקת נשאות, מה גם שחושבים שהיא לקתה במחלה כתוצאה מהקרנות שעברה לפני כ 20 שנים עקב טיפול בהודג'קינס.

נאמר לי שעכשיו בגלל שנכנסתי לקבוצת סיכון אצטרך כל שנה לעשות בדיקת ממוגרפיה. אני חוששת שבעתיד אצטער על כך שכל שנה נאלצתי לספוג קרינה למרות המזעריות שבה.

שאלתי היא : האם באמת יש הכרח לעשות ממוגרפיה כל שנה או שאפשר אחת לשנתיים למשל? ( אני גם במעקב ידני אחת לחצי שנה ).

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממוגרפיה.

הוספת תגובה

• ממוגרפיה

ד''ר תניר אלוייס
    02/08/2010

שלום דפי,
    35 זה באמת גיל קצת צעיר להתחיל לבצע בדיקות ממוגרפיה, והעובדה שאחותך פתחה את המחלה אחרי טיפול קרינתי לדופן החזה אכן מורידה את הסבירות שמדובר בגידול על רקע תורשתי (אני הייתי ממליצה לאחותך לבצע בדיקה גנטית בכל מקרה, רק ליתר ביטחון).
    מה גם שיעילות הממוגרפיה בנשיםצעירות היא מוגבלת.
    ייתכן מאוד שבמרה שלך אפשר להסתפק באולטרסאונד להדמיה בשלב זה, אבל ההחלטה צריכה להתקבל ביחד עם רופא שיראה ויבדוק אותך.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו