מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממוגרפיה.דפי01/08/2010
שלום רב,
אני בת 35 ואחותי בת ה 45 אובחנה כחולה בסרטן השד.
זהו מקרה ראשון במשפחה. אחותי לא מעוניינת לעשות בדיקת נשאות, מה גם שחושבים שהיא לקתה במחלה כתוצאה מהקרנות שעברה לפני כ 20 שנים עקב טיפול בהודג'קינס.
נאמר לי שעכשיו בגלל שנכנסתי לקבוצת סיכון אצטרך כל שנה לעשות בדיקת ממוגרפיה. אני חוששת שבעתיד אצטער על כך שכל שנה נאלצתי לספוג קרינה למרות המזעריות שבה.
שאלתי היא : האם באמת יש הכרח לעשות ממוגרפיה כל שנה או שאפשר אחת לשנתיים למשל? ( אני גם במעקב ידני אחת לחצי שנה ).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס02/08/2010שלום דפי,
35 זה באמת גיל קצת צעיר להתחיל לבצע בדיקות ממוגרפיה, והעובדה שאחותך פתחה את המחלה אחרי טיפול קרינתי לדופן החזה אכן מורידה את הסבירות שמדובר בגידול על רקע תורשתי (אני הייתי ממליצה לאחותך לבצע בדיקה גנטית בכל מקרה, רק ליתר ביטחון).
מה גם שיעילות הממוגרפיה בנשיםצעירות היא מוגבלת.
ייתכן מאוד שבמרה שלך אפשר להסתפק באולטרסאונד להדמיה בשלב זה, אבל ההחלטה צריכה להתקבל ביחד עם רופא שיראה ויבדוק אותך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)