שאלה דחופה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה!!!
    טל
    17/08/2010

לאימי גילו לפני שבוע וחצי גוש בקוטר 87 מ"מ בשד ובלוטות לימפה מוגדלות , עכשיו מחכים לביופסיה של בלוטות הלימפה בבית השחי, אני בלחץ האם יש סיכוי שהמחלה בשלב מתקדם למרות שהגוש נחשב לקטן?? האם יש סיכוי לגרורות בגוף? בבקשה תענו לי בהקדם כי הלחץ והפחד לא נותן מנוח, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!!

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    17/08/2010

שלום טל,
    אני מנחשת שהתכוונת 7 או 8 מ"מ שזה אכן קטן (ולא 87 מ"מ כמו שכתבת, שזה כמעט 9 ס"מ...)
    הסיכון למעורבות בלוטות לימפה עם גיודל בגודל כזה הוא פחות מ 20%, והסיכון לגרורות מרוחקות קטן הרבה יותר - אחוזים בודדים בלבד.
    מובן שרק תשובות של ביופסיה, ניתוח ובדיקות משלימות יכולים לתת תמונה מלאה, אבל אין כרגע על פניו סיבה להיות בלחץ ובפחד.
    בסה"כ סרטן השד הוא הסרטן השכיח יותר בקרב נשים בישראל, והרוב הגדול של הנשים מחלימות מן המחלה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוש בדש קטן יותר קטן מ-1 ס"מ

טל
    17/08/2010

האם עדיין התשובה שלך תקפה ואין סיכוי לגרורות? מה זה אומר בלוטת לימפה מוגדלת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד

ד''ר תניר אלוייס
    22/08/2010

שלום טל,
    הסיכון לגרורות מגוש שקטן מס"מ אחד הוא זעיר ביותר,
    בלוטותלימפה יכולות להיות מוגדלות מכל מיני סיבות, ורק ביופסיה יכולה לקבוע אם זה כתוצאה מגידול או לא.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו