מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאים בשדנעמי26/09/2010
שלום, אני בת 32 אם לילדה בת 3 ונמצאת בהריון התחלתי (שבוע 10). אימי חלתה בסרטן השד בהיותה בת 50 (ללא עבר משפחתי). לפני כ- 3 חודשים עברתי בדיקת שד אצל רופא כירורג. הוא אמר שיש לי שדיים גבשושיים מאוד (פיברוגלנדולריים). אף הוא הרגיש גוש בשד שמאל ונשלחתי לממוגרפיה ואולטראסאונד שהיו תקינים לחלוטין ונאמר לי שהגוש הוא איזור גבשושי בשד ואולי זה שומן. יש לי מס' שאלות:
1. כל כמה זמן עלי להיבדק אצל רופא כירורג? וכל כמה זמן לעשות ממוגרפיה ואולטראסאונד?
2. מה המשמעות של שד פיברוגלנדולרי?האם הסיכון לסרטן גדול יותר?
3. אני בהריון ומאוד כואבים לי השדיים, כמו כן השדיים מוגדלים, יש טעם להיבדק (נבדקתי לפני 3 חודשים)?
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים
ד''ר תניר אלוייס26/09/2010שלום נעמי,
כמגבלות חוסר האפשרות לתת יעוץ פרטני בפורום כזה:
אם יש ממצא ייתכן שיש צורך בבירור נוסף (כמו ביופסיה) גם אם לא נראה בממוגרפיה או אולטרסאונד, ולכן בנוכחות ממצא בבדיקה - יש לחזור לרופא גם אם בדיקות ההדמיה תקינות.
בגילך אין טעם לבצע ממגרפיה רוטינית, אולטרסאונד כדי לבצע כל 6 - 12 חודשים, ולהיבדק ע"י רואפ כל 6 חדשים.
שד פיברוגנלדולרי זה פשוט תיאור של מבנה שד שאופייני מאוד לנשים צעירות, אין בזה שום סיכון.
סביר שהשינויים שאת תארת קשורים להריון, אבל בכל מקרה של שינויים צריך להיבדק, גם במהלך הריון.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)