מדוע אדם שעבר את מחלת סרטן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע אדם שעבר את מחלת סרטן.
    אילנית
    01/10/2010

ידוע לי כמה מקרים על נשים שמחלימות מהמחלה (סרטן השד)והמחלה תוקפת שוב כעבור 10 שנים כמה זה נכון? והאם על פי המדע זה תמיד קורה שהמחלה חוזרת שוב ומהי הסטיסטיקה לגבי זה? אשמח לקבל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרת מחלה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/10/2010

איני יודעת אם את מתכונת להופעה שניה של מחלה בשד , תופע זו יכולה לכמובן להתרחש בכל מרחק זמן מהגדול הראשון יש כמובן עוד שד ואם עברו רק כריתה חלקית גם בשד הקיים יכול להתפתח גידול שני כמו שיכול להתפתח כל גידול אחר אין חסינות ויש מקרים שאפילו יש יותר סכנה להוצרות גידול שני, לנשאיות למוטציה לסרטן שד למשל.
    יש מקרים שאותה מחלה ראשונית שהיתה שולחת גרורות אשר מתפתחות רק לאחר שנים , זה יתכן , תלוי באופי המחלה הראשונית . אני לא יכולה להגיד לך ממש שכיחות כי השכיחות אינה אותה בכל מקרה . באופן מאד כללי למעלה מ50-75% המחלה לא תחזור אבל יש תלות כפי שצינתי באופי המחלה.בנסיון למנוע עד כמה שניתן את החזרה המטופלות מקבלות טיפולים משלימים הורמונליים וכימותרפיים לפי אופי הגידול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה לד"ר ביאטריס

אילנית
    03/10/2010

אני מאוד מעריכה את תשובתך המנומקת והמושכלת תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו