גילוי מוקדם של גרורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילוי מוקדם של גרורות
    שירי
    02/10/2010

שלום,
    אני מחלימה כעת מסרטן השד (טריפל נגטיב,גידול של 1.6 ס"מ עם 2 בלוטות נגועות, נשאית BRCA1).
    בסי טי חזה ובטן (לא PET) ובמיפוי עצמות לא היתה עדות לקיומן של גרורות.
    עברתי את שלב הכימותרפיה וכעת אני בשלב ההקרנות.

כשהתייעצתי עם האונקולוגית שלי לגבי גילוי מוקדם לגרורות, היא אמרה לי שלא מבצעים בדיקות תקופתיות לאיתור גרורות ומתמקדים רק בבדיקות מקומויות (MRI של השד) כי עם שרידי גידול מקומי יש מה לעשות ועם גרורות אין. כמוכן היא אמרה שאם יהיו גרורות חס וחלילה אז בסופו של דבר מרגישים אותן. שאלתי היא כזו:
    מבחינת החולה עדיף לגלות את הגרורה (אם קיימת כזו) לפני שהיא מורגשת ונגרמת פגיעה באיכות חייו של החולה, האם לחולה כדאי באופן פרטי לבצע בדיקות הדמיה תקופתיות לכל הגוף על מנת לוודא שהוא נקי מגרורות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מוקדם של גרורות

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/10/2010

אין לצערי כרגע מושג כזה "גילוי מוקדם של גרורות" להדמיה לכל הגוף לעיתים קרובות יש מגרעות כחשיפה לקרינה, חשיפה לחומרים הפוגעים בכליות , יש מקרים ששולחים לבדיקות אולם הספרות לא הוכיחה שיש עדיפות לאורך החיים לאותן נשים שביצעו בדיקות חוזרות ונישנות . ניתן לבצע בדיקות דם אשר יכוונו לצורך לבדיקות הדמיה.אם הרופא שולח הקופות מממנות את הבדיקות לא צריך לבצע באופן פרטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו