מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות בבקשה - מפוחדתאלה19/10/2010
שלום רב,
אני בת 32, מעשנת כמעט חפיסה ליום (מגיל 16 עם הפסקה של 4 שנים) ונוטלת גלולות. לאחרונה הרגשתי כמה גושים/בליטות בשניי השדיים בצד החיצוני שלהם.
הלכתי לגניקולוג והוא מייד אמר שזה ציסטות אך כמובן הפנה אותי ל-U.S כגיבוי.
במקביל נתן לי "אוויטול" 400 מ"ג פעם אחת ביום ואני לוקחת את זה כמעט חודש.
אתמול הייתי שוב אצל הרופא והוא אומר שיש שיפור משמעותי (הציסטות קטנו).
באולטראסאונד, הרופאה לא ראתה כלום בצד ימין (אני עדיין מרגישה שיש משהו) ובצד שמאל ראתה. הפיענוח שלה הוא:
צד ימין - לא הודגם ממצא סונוגרפי מוקדי.
שד שמאל - שעה 2 בקו האקסילרי הודגם תהליך סולידי בגודל 6 מ"מ עם מרכז אקוגני מתאים בראש ובראשונה לבלוטה אינטרממרית.
בתי שחי מימין ומשמאל הודגמו בלוטות לימפה בודדות פשוטות בקוטר עד 1 ס"מ.
(ממליצה ביקורת סונר בעוד 6 חודשים).
הגניקולוג טרם ראה את הפיענוח עקב כך שלא היה מרושת. היום אפקסס לו ואז הוא ידבר איתי. ללא קשר קבעתי גם לכירורג שד (ליתר ביטחון).
אני רוצה לציין שדודה שלי נפטרה מסרטן השד כשהייתה בגיל 39 או 42 (לא זוכרת) והיא מצד אמא שלי. אמא שלי עשתה בדיקה גנטית ותודה לאל היא לא גנטית. סבתא של אמי גם נפטרה מזה בגיל 55. האם אם אמי לא גנטית (תודה לאל), אני עדיין בקבוצת סיכון במידת מה? בת דודתי (בתה של הדודה שנפטרה) חלתה בגיל 33 ויצאה מזה לאחר טיפולים (היא גנטית וגם אחותה).אודה מאוד לעזרתכם וירידה לפרטים כי אני מבולבלת ומאוד מפוחדת. האם ייתכן שב-U.S ישנן בליטות מזעריות שלא נראות לעין בבדיקה? מה זה אקוגני ומה זה אינטרממרית? תודה רבה וסליחה על המגילה (לא יכולה לחכות לשיחה עם הרופא ומעוניינת לשמוע גם אתכם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בבקשה - מפוחדת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/10/2010בקשר לגנטיקה , אם אמך אינה נשאית של המוטציה גם את לא ( ואת מצינת שלאחותה כן אובחנה המוטציה), כמובן בתנאי שלאביך אין סיפור של סרטן שד במשפחה כי אז צריך לבדוק גם צד זה. הסכנה שלך לסרטן שד הינו ככול אחת אחרת ולכולן יש אפשרות לחלות ולא רק לנשאיות . לגבי האולטרסאונד נשמע שאין מה לדאוג . אינטאממרי המשמעות בתוך השד. כנראה שרואים בלוטות לימפה תקינות . בהחלט רצוי להגיע גם לכירורג להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלה20/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)