מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדפנה19/10/2010
אני לאחר ניתוח לכריתת שד והוצאות בלוטות. קיבלתי טיפול כימותרפי לפני הניתוח כדי להקטין את הגידול. הגידול שלי היה רב-מוקדי. לפי הביופסיה הסרטן שלי הורמונלי, ולכן הרופאה נתנה לי כעת מרשם לטמוקסיפן. הרופאה הגדירה את הסרטן שלי כשלב 3b , ולאחר הניתוח הוגדר כשלב 3a (הרופאה אמרה לי שלכימותרפיה יש השפעה מוגבלת על גידולים הורמונליים) . בניתוח הוציאו 30 בלוטות, מתוכן 26 היו נגועות.הרופאה אמרה לי שסוג הסרטן שיש לי אינו אלים, והוא מתפתח בקצב מאוד איטי.
השאלות שלי הן:
א. לפי הסטטיסטיקה היבשה, מהם סיכויי ההישרדות שלי?
ב. אני לא רוצה לקחת את הטמוקסיפן בגלל תופעות הלוואי. האם אני מגדילה את הסיכויים לחזרת הסרטן באופן משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/10/2010אם לגידול רצפטורים להורמונים עיקר הפעילות האנטי סרטנית הינה של טיפול כטמוקסיפן ולכן מאד חשוב שתיקחי אותו . את מפחדת מתופעות של הטמוקסיפן ולא של הכימותרפיה שכבר קיבלת?! היה לך גידול גדול עם הרבה בלוטות מעורבות צריך לעשות כל מאמץ למגר את הגידול אם שלח תאים לאיזורים אחרים.קשה לקבוע סטטיסטיקה יבשה למקרה הבודד איני יודעת שום פרט עליך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)