חלתי בסרטן שד בגיל 46

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלתי בסרטן שד בגיל 46
    א
    29/10/2010

הרבה נשים בארץ חולות בסרטן השד בשנות הארבעים,
    שמעתי להנחיות משרד הבריאות שמעל גיל 50 עושים ממוגרפיה כל שנתיים,
    עכשיו התברר לי שבארצות הברית ממליצים לעשות ממוגרפיה מגיל 40 כל שנה
    חיבים לשנות את ההנחיות הישנות האלה , מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלתי בסרטן שד בגיל 46

הוספת תגובה

• חלתי בסרטן שד בגיל 46 - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    29/10/2010

שלום רב,
    את נוגעת בבעייה מורכבת.
    אנחנו יודעים היטב שבארץ כרבע מן המאובחנות החדשות בכל שנה הן מתחת לגיל 50.
    הבעייה היא ביכולת המוגבלת של ממוגרפיה לאבחן סרטן שד מוקדם בקבוצת הגיל שבין 40 ל 50, וקיימים חילוקי דעות סוערים למדי בקרב הקהיליה הרפואית מאיזה גיל כדאי להתחיל ממוגרפיה כבדיקת סקירה לאוכלוסיה.
    גם בארה"ב ההמלצות הן להתחיל בגיל 50, ולנשים בין 40 ל 50 על פי סיכון ועל פי רצונות החולה (צריך לזכור גם שבארה"ב הגדולה להמון אנשים אין בכלל ביטוח בריאות, ובוודאי שלא קיימת תכנית ארצית לזימון לממוגרפיה כמו בארץ).
    נשים שנמצאות במעקב מסודר אצל רופא (כפי שמומלץ) נשלחות הרבה פעמים לממוגרפיה מגיל 40 או 45, על פי דרגת הסיכון ומבנה השד.
    ממגורפיה שנתית לכל אישה מגיל 40 היא לא בהכרח הפתרון הנכון לאבחון מוקדם של סרטן השד באוכלוסיה.
    לעומת זאת דברים כמו עידוד (חיוב?) פעילות גופנית להפחתת סיכון היא התערבות שיכולה להיות הרבה יותר משמעותית מבחינת הפחתת תחלואה של סרטן באוכלוסיה כולה, אבל מי יקדם דבר כזה?
    זה על קצה המזלג, אפשר לקיים (ומתקיימים) כנסים שלמים על הנושא,
    ואנשים פועלים בהרבה כוונים בארץ כדי לעודד אבחון מוקדם ולהקטין תחלואה של סרטן.
    באיחולי החלמה שלמה.
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

א
    29/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים בגילאי 40 עד 50

א
    29/10/2010

אני עוסקת בפעילות גופנית, הליכה כל יום, ושחיה, אינני מעשנת, אני רזה, מודעת לתזונה בריאה (אני צמחונית) אין אף אחד במשפחתי שחולה בסרטן כלשהו, להיפך הורי וסבי האריכו כולם ימים מעל גיל 80 ו- 90.
    לא העלתי על דעתי שדבר כזה יכול לקרות לי, למעשה חשבתי שאני האחרונה בעולם שתהיה לה המחלה הזו.

חבל מאוד שנשים בגילאים בין 40 ל- 50 נופלות בין הכיסאות! לנשים צריכה להיות גישה קלה יותר לבדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד, ואם מבנה השד לא מאפשר זאת, אז צריך לפתח בדיקות אחרות שיאבחנו מוקדם.

במקרה שלי הכירורג היה בטוח שזה פס שומן, אבל בכל זאת שלח אותי לבדיקות ממוגרפיה, ועובדה שכן גילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים בגילאי 40 עד 50 - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    29/10/2010

לרוב המאובחנות החדשות בסרטן השד אין סיפור משפחתי משמעותי
    אנחנו עושים הרבה מאמצים העלאת המודעות לחשיבות הבדיקות לאבחון מוקדם
    יש סיכוי מצויין שאורח החיים הבריא שאת מנהלת יעזור לך בטווח הארוך בהחלמה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העידוד

א
    03/11/2010

בינתיים עברתי ניתוח
    ובבדיקה ראשונית של בלוטת הזקיף היא תקינה
    מחכה לתשובה של בדיקה מעמיקה של בלוטת הזקיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו