שאלות של מתחילה....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות של מתחילה....
    .גולשת
    27/11/2010

שלום .
    אם התגלה גידול סרטני עם הוצאת בלוטת לימפה בבית שחי (עדיין אין תשובה אך אומרים לי שזה בוודאות סרטן) האם אני יכולה להחליט על כריתת 2 השדיים למרות ששד אחד רק נגוע ב 3 גידולים ובלוטת לימפה אחת שנראתה "לא במצב טוב"?
    ביופסיה תהיה רק השבוע.
    קראתי שאין עדיפות על כריתה מלאה לעומת חלקית.
    אך אם יש לי העדפה לכרות תוך הבנת המשמעויות מבחינה אסטטית ונפשית, האם יש לי אפשרות להחליט? (כמובן שתשובתכם כללית, כי אין לי עדיין תוצאות הביופסיה).

שאלה נוספת: האם כריתה של 2 השדיים עלולה לגרום לתופעת הנפיחות והבעיה ב-2 הזרועות (לימפדמה נדמה לי התופעה נקראת).
    תודה לכם על הפורום והתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות של מתחילה....

הוספת תגובה

• מניסיון אישי- לא רופאה

אחת מ
    28/11/2010

אני מאוד מבינה אותך. הרגשתי כמוך ופעלתי בהתאם.
    מבחינה רפואית, רוב הרופאים שפגשתי (כירורגים ואונקולוגים), לא תמכו בכריתה דו"צ.
    אני לא נשאית. היו לי שני גידולים בשד אחד והשני לא. עברתי כריתה דו"צ ושחזור מיידי.
    כימו' עשיתי לפני הניתוח.
    אני מאוד שלמה עם ההחלטה שלי וגם הכירורג שלי הבין שאני שלמה איתה והלך איתי (למרות שהדגיש שסטטיסטית הסיכוי לחזרה בשד השני קטנה מהסיכוי לגרורות מהשד הראשון).
    כמוך, ניסיתי לקבל "היתר" מהרופאים, אך כשהבנתי שזה תלוי בי, הפסקתי לחפש את אישורם.
    לגבי הבלוטות, הוציאו לי רק זקיף בצד החולה ובשני לא נגעו. כך שנראה לי שאין סכנה בשני הצדדים. כל מקרה לגופו.

אם את רוצה לדבר איתי, אני אפרט לך יותר.
    תשאירי מייל או מס' טלפון.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחת מ תגובה

.גולשת
    30/11/2010

תודה רבה רבה רבה על רצונך לענות לי.
    המייל שלי:
    [email protected]
    ורפואה שלמה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות של מתחילה.... - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/11/2010

את יכולה לאחר התיעצות והבנת המצב להחליט מה שאת רוצה. לפי התאור יתכן ואת זקוקה דוקא לטיפול לפני ההחלטה הניתוחית . אם בשד השני אין גידול לא נוגעים בבלוטות לימפה ולכן אין סכנה ללימפאדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו