שאלות המצפות לתשובות....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות המצפות לתשובות....
    .גולשת
    28/11/2010

שלום רב.
    מבקשת הערכה כללית, אחרי כמה זמן רצוי לחזור לעבודה (פיסית) אחרי :
    1. כריתת גידול LUMPECTOMY ובלוטה מבית השחי?.
    2. מתי, אם יעשו לי כריתה מלאה של השד mastectomyעם בלוטה מבית השחי?
    כמובן, שזה אנדיבידואלי אך הייתי מבקשת הערכה באופן כללי:
    אם מדובר בשבוע, שבועות, חודש? יותר?
    3. האם אני יכולה לעשות את הביופסיה במרפאת שד במקום מגורי, ואחרי הניתוח לעבור למעקב במרפאת שד אחרת בבית חולים ציבורי?
    4. האם בזמן כמוטרפיה אפשר לעבוד באופן רגיל? מתי לא? (אני עובדת עם חולים שיש להם מחלות זיהומיות).
    5. האם חולה בסרטן שד, עם גרורה בבלוטת הלימפה בבית השחי מוגדרת כנכה 100%? ומה המשמעות לגבי השתכרות, כשנגמרים ימי המחלה שבעבודה?
    6. האם אפשר לעבוד בתקופת ההקרנות?
    שאלותי לא מעטות, אך הן חשובות לי, וגם יתנו מידע לאנשים ששואלים את עצמם אותן שאלות.
    תודה רבה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות המצפות לתשובות....

הוספת תגובה

• שאלות המצפות לתשובות.... - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/11/2010

באופן כללי לאחר כשבועיים ניתן לחזור לעבודה כמובן בתנאי שאין סיבוכים מסטקטומיה יתכן שבוע נוסף . רצוי שמנתח יתן תשובות לכך אולם זה בקוים כלליים .את יכולה לעשות ביופסיה בכל מקום וניתוח בכל מקום לפי ראות עיניך אין כל מניעה.
    בלוטות בבית שחי לא הופכות אותך לנכה 100% . ככלל ביטוח הלאומי קובע נכויות והנכות הינה לשנה בזמן קבלת טיפולים כימותרפיים בלבד.
    אפשר לעבוד ויש העובדות במהלך כל הטיפולים כימותרפיים וקרינתיים , כמובן שתלוי באדם . אפילו לא ניתן לומר מקצועו מאחר ובכל מקצוע יש העובדות ויש שלא.
    לגבי תשובות יותר פרטניות ומפורטות ממליצה לדבר עם הרופא והעובדת הסוציאלית במקום הטיפול היכולה לכוון יותר לגבי חוקים אלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוטרפיה וסביבה של אנשים חולים?

.גולשת
    30/11/2010

קודם כל: מודה על התשובה.
    מה לגבי החשש מזהום? בכל תקופת הכמוטרפיה אפשר להסתובב חופשי בכביש? בין אנשים? ובין אנשים חולים? (כי נאמר לי, שיש תקופה בכמוטרפיה שהנויטרופילים עלולים לרדת והאדם רגיש לזיהומים?) אני גם מקבלת סטרואידים במינון נמוך במשך עשרות שנים בגלל אי ספיקה אדרנלית (אי יצירת קורטיזול)ונאמר לי, שזה גורם לפגיעה במע' החיסונית שלי בלי קשר לסרטן השד שהתגלה.

שאלה נוספת הנובעת ממישהי ששאלה:
    מה הסטטיסטיקה של הישרדות 5 שנים, לאחר MASTECTOMY והוצאת בלוטה נגועה?

ושאלה שהיא לא שלי, אלא של חברה:
    כמה בלוטות זקיף יש בבית השחי? אחת או יותר?
    ואם הזקיף נגוע, איך בודקים אם האחרות גם? או כמה מהם, - או שלחילופין מוציאים אוטומטית את כולן?

וגם: מותר לי ללטף כלבים וללכת איתם לטייל בעת טיפול כמוטרפי?
    ואחרי ניתוח?

מצטערת על כל כך הרבה ששאלתי, אבל חשוב לי לקבל תשובות לפחות כלליות. את היתר אשאל את הרופאים שאפגוש.
    בי בי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו