מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיה-ממוטוםמודאגת28/11/2010
עברתי אולטראסאונד בספטמבר בשל כאסים בחזה ימין (מניקה כבר שנתיים) נמצא רקמה היפואקוגנית לא אחידה 1*1 ס"מ עם היפרמיה קלה + בלטות לימפה מוגדלת שמורה כ8 מ"מ*3.5 מ"מ, נשלחתי לממוגרפיה שיצאה הכל תקין יחד עם בקשה לחזור לאולטראסונד בשל מבנה שד פיברוגל' +מבנה בלוטי סמיך בשל הנקה, עם הממצאים פניתי לכירורג שד שפסק ביופסיה תחת סונר (ממוטום), קראתי שה ביופסיה קצת טראומטית לשד מה עוד שאני מניקה ויתכנו דימומים? אני די בלחץ , הרופא לא כל כך הרגיע אותי למרות שאמר ש99%שהכל טוב אבל "עם סרטן" לא לוקחים סיכונים, לא היה אמפטי כ"כ האם באמת כדאי לעשות את הביופסיה, האם יש צורך בחוו"ד נוספת האם לפחד כלל??? ואם עושים האם בסדר להמשיך להניק בצד הביופסיה.
(קבעתי כבר תור לשבוע )אנא תשובתכם בהקדם, די בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה-ממוטום טרם תשובה ממכם
מודאגת01/12/2010עברתי אולטראסאונד בספטמבר בשל כאבים בחזה ימין (מניקה כבר שנתיים) נמצא רקמה היפואקוגנית לא אחידה 1*1 ס"מ עם היפרמיה קלה + בלטות לימפה מוגדלת שמורה כ8 מ"מ*3.5 מ"מ, נשלחתי לממוגרפיה שיצאה הכל תקין יחד עם בקשה לחזור לאולטראסונד בשל מבנה שד פיברוגל' +מבנה בלוטי סמיך בשל הנקה, עם הממצאים פניתי לכירורג שד שפסק ביופסיה תחת סונר (ממוטום), קראתי שה ביופסיה קצת טראומטית לשד מה עוד שאני מניקה ויתכנו דימומים? אני די בלחץ , הרופא לא כל כך הרגיע אותי למרות שאמר ש99%שהכל טוב אבל "עם סרטן" לא לוקחים סיכונים, לא היה אמפטי כ"כ האם באמת כדאי לעשות את הביופסיה, האם יש צורך בחוו"ד נוספת האם לפחד כלל??? ואם עושים האם בסדר להמשיך להניק בצד הביופסיה.
(קבעתי כבר תור לשבוע )אנא תשובתכם בהקדם, די בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה-ממוטום - תגובה
ד''ר תניר אלוייס01/12/2010שלום רב,
קשה לתת חוות דעת פרטנית לגבי צילום מבלי לראות את הצילום או לפחות לקרוא את הדו"ח המקרי,
בעיקרון אפשר לבצע ביופסיה בהנקה , אם כי ממוטומיה היא באמת קצת טרואמטית ואולי אפשר להסתפק בביופסית טרוקט רגילה (מחט קצת יותר דקה ובדיקה פחות טראומטית.
בעקבות ביופסיה יכול להיות דמום לצינורות החלב וחלב דמי (אבל תינוקות "שותים"קצת דם כבר בלידה, וגם בהנקה לא נדיר שיבלעו קצת דם - אין בזה כל סכנה לתינוק).
סיכון אחר הוא הפרשה מתמחדה של חלב מפתח הביופסיה - ניתן לצמצם הסיכון על ידי הנקה תכופה (או שאיבה) אחרי הביופסיה בנשיון לשמור את השד ריק כה שיותר עד להחלמה והצטלקות של אתר הביופסיה.
אם את לא משוכנעת בצורך לבצע ביופסיה את בהחלט יכולה לפנות לחוות דעת נוספת פורמלית - עם הצילומים כמובן.
בברכה,
דר תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)