לד"ר ביאטריס, בהמשך לשאלתך..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ביאטריס, בהמשך לשאלתך..
    מירי
    15/12/2010

שלום רב דוקטור נכבדה!(ראי כותרת גרורות בכבד ובעצמות, הערכת טיפול)
    בהמשך לשאלתך בקשר לתיפקודי הכבד שלי, לפני הטיפול הכימוטרפי, רמת SGOT בדם היתה קצת מעל 1000. כעת הרמה ירדה ל 110 . האם שיפור זה יכול להוות עדות ליעילות הטיפול הכימוטרפי לגרורות שבכבד??
    רציתי לדעת האם מלבד PET יש בדיקה שיעילה לא פחות, ואמינה, על מנת לקבוע אם לאחר 4 טיפולים יש שיפור או עצירה בגרורות בעצמות??
    האם יש בדיקת דם(חוץ ממרקרים) שיכולה לבדוק זאת??
    ולסיכום, כדאי לעשות בשלב זה את בדיקת הPET בהתחשב בקרינה, ולא רק באבחנה??
    ולפי מה מחליטים בבדיקה, אם עליי לשתות חומר, או להזריק לי חומר לווריד??מה עדיף?
    אודה לך מאוד לתשובה!
    בברכה מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לד"ר ביאטריס, בהמשך לשאלתך.. - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/12/2010

שיפור בתפקודי הכבד בהחלט יכול להצביע על תגובה טובה. אין בדיקות דם אחרות פרט למצויין. לגבי עצמות ניתן לעשות מיפוי עצמות אולם הפט עדיף מאחר וניתן לבדוק גם רקמות רכות כראות וכבד. אין חשש מהקרינה מאחר וקימת מחלה שיש לעקוב אחרי התגובה לטיפול. צריך לבצע את הבדיקה עעל פי ההוראות. אני לא מבינה ממה את חוששת לך יש מחלה שיש לטפל בה ולעקוב אחריה. אם למישהו אין מחלה ומבצע בדיקות רבות החשש לעיתים הינו לגרום למחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו