מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- extensive adenosisסמדר07/01/2011
בת 44 לפני שנה באולטרסאונד מצאו רקמה פיברוגלנדולרית ובחלקה שומנית.
נמצא מבנה היפואקוגני לובולרי בגודל 7 מ"מ שנמצא מתאים extensive adenosis tumor
מיד נעשתה גם בדיקת ממוגרפיה שיצאה תקינה
נעשתה ביופסיה והתשובה: מבנים טובולרים שסביבם תאים מיו-אפיתליאלים, highlighted by p-63 וצביעות sma.
אחרי שנה עשיתי שוב אולטרסאונד ויצא אותו דבר בדיוק אך הפעם הרדיולוגית המליצה או ממוטומיה או להוציא את כל הגוש וזאת למרות שאין שום שינוי מהממצאים הקודמים .
אני חוששת מתהליך הממוטומיה במובן שזה טראומה לרקמה ולתאים שם ואני לא רוצה לעשות את זה אם זה לא ממש הכרחי. רציתי לשאול מה דעתכם לגבי ממצאים מסוג כזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
סמדר07/01/2011רציתי להוסיף, שבבע"פ הרדיולוגית אמרה לי שהמבנה מחודד "ולא עגול ויפה"
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה ניסוח מתוקן של הודעתי
סמדר08/01/2011בת 44 . לפני שנה, באולטרסאונד, מצאו:
1. רקמה בחלקה פיברוגלנדולרית ובחלקה שומנית.
2. נמצא מבנה היפואקוגני לובולרי בגודל 7 מ"מ שנמצא מתאים ל extensive adenosis tumor
מיד נעשתה גם בדיקת ממוגרפיה שיצאה תקינה;
כמו כן נעשתה ביופסיה, והתשובה:
מבנים טובולרים שסביבם תאים מיו-אפיתליאלים, highlighted by p-63 וצביעות sma.
אחרי שנה, עשיתי שוב אולטרסאונד ויצא אותו דבר בדיוק, אך הפעם הרדיולוגית המליצה על - או ממוטומיה, או להוציא את כל הגוש (וזאת למרות שאין שום שינוי מהממצאים הקודמים) .
אני חוששת מתהליך הממוטומיה, במובן שזה טראומה לרקמה ולתאים שם, ואני לא רוצה לעשות את זה אם זה לא ממש הכרחי.
רציתי לשאול מה דעתכם לגבי ממצאים מסוג כזה .רציתי להוסיף, שבע"פ הרדיולוגית אמרה לי שהמבנה מחודד "ולא עגול ויפה".
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהextensive adenosis - תגובה
ד''ר תניר אלוייס08/01/2011שלום רב,
אדנוזיס היא ממצא שפיר לחלוטין, אבל בהלחטה על כריתת נגע נלקחת בחשבון לא רק תשובת הביופסיה אלא גם המראה של הנגע בממוגרפיה או אולטרסאונד, כך שאי אפשר לתת חוות דעת פרטנית רק על סמך תיאור, ואם את מעוניינת בחות דעת נוספת אני ממליצה לך לפנות להתייעצות עם הצילומים עצמם.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)