מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתה כמניעהנעמי16/01/2011
שלום, אני בת 32 בהריון בשבוע 26. אימי חלתה בסרטן השד ואני חרדה מאוד מאוד מהמחלה. אני מעוניינת לעבור כריתה לאחר הלידה בשני השדיים על מנת למנוע את המחלה. האם כריתת שדיים מונעת את המחלה? האם נהוג לעשות זאת? אני מודעת להשלכות, אך אני חייה בחרדות ופחדים כל הזמן. אני הייתי אצל כירורג שד ואני ממש מפחדת מכל בדיקה במיוחד מאחר שיש לי שדיים גבשושיים. מה אתם ממליצים לי? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה כמניעה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס16/01/2011שלום נעמי,
לא כל סיפור משפחתי הוא עילה לכריתת שדיים מניעתית,
אני ממליצה לך לפנות לייעוץ גנטי כדי לקבל הערכה על מידת הסיכון שלך ללקות בסרטן השד.
המילה "מניעתית" היא קצת גורפת בהקשר של כריתתשדיים - נכון יותר לומר "כריתה מפחיתת סיכון", כי ניתוח כמו שמבוצע היום - עם שימור העור, לפעמים אפילו הפטמה, מפחית את הסיכון לפתח סרטן שד ב 90-95%, אך אינו מונע אותו לגמרי.
צריך לזכור גם ששד משוחזר לא לגמרי נראה ומרגיש כמו שד טבעי, ושלנתוח, כמו לכל ניתוח, יש גם פוטנציאל לסיבוכים.
יכול להיות שעבודה מול פסיכולוג תעזור לך להתמודד עם הפחדים, ובכל מקרה את יכולה להעלות את הנושא עם הכירורג שעוקב אחריך ומכיר את פרטי המקרה ולשמוע את חוות דעתו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)